0.7 C
Rapla
Teisipäev, 27 veebr. 2024
ArtikkelJärvakandis on Raplamaa noorim torniga kirikuhoone

Järvakandis on Raplamaa noorim torniga kirikuhoone

Järvakandi alevis pargi servas asuv ja tänavu augustis oma 20. sünnipäeva tähistav Pauluse kirik paistab Eesti klaasipealinnast läbi sõitjale silma. Kui teekäija soovib seda hellitavalt nukukirikuks kutsutavat hoonet lähemalt näha, on küllap koguduse juhatuse esimees Rein Ranne see, kes tulijale ukse lahti keerab.

Tegu on põlise Järvakandi mehega. Reinu kui kuldsete kätega tisleri looming vaatab vastu altari, kantsli, puldi ja pinkide näol ka kiriku interjööris.
Tegu ei ole täiesti uue ehitisega, vaid pärast sõda algul kauplusele ning hiljem raamatukogule ja alevivalitsusele peavarju pakkunud hoone ümberehitamisega, mida lõuna poole eeskoja ja kellatorniga laiendati. Järvakanti kiriku ehitamise hing ja initsiaator oli tollane alevi volikogu esimees ja hilisem vallavanem Tõnu Saar, kes oli ühtlasi Kehtna külje all tegutsenud Järvakandi Peetri koguduse juhatuse esimees.

Juune Holvandus / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 15. juuni Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused