-1.2 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSPromenaadi vandaalid pannakse elupuid istutama

Promenaadi vandaalid pannakse elupuid istutama

Stina Andok

Eelmise nädala neljapäeval, 30. juunil tehti šokeeriv avastus – Rapla promenaadile õpilasmaleva töökate käte abil istutatud kääbuselupuudest oli üksteist taime kadunud.

Valla töötajad ei jäänud käed rüpes ootama, vaid asusid aktiivselt tegutsema. Tänapäeva ühiskonna aktiivset sotsiaalmeedia armastust osavalt ära kasutades ja uudist Facebookis levitades tehti veel sama päeva jooksul süüdlased kindlaks.
Rapla vallavanema Ilvi Pere sõnul helistas Facebooki kuulutuse peale vallavalitsusse inimene, kes ütles, et oli ööl vastu 30. juunit märganud promenaadil seltskonda noori, kes viskasid „midagi“ vette. Väikesele asulale omaselt ei olnud suuri raskusi nägude ja nimede kokkupanemisel ja seltskonnas viibinud isikute tuvastamisel.
18-aastased koolinoored, keda tol ööl promenaadil tegutsemas nähti, võtsid süü omaks ja tunnistasid, et tõmbasid üksteist elupuud maast välja ning loopisid need jõevette. Nendega sõlmiti omavaheline üksmeelne kokkulepe, mille alusel politseisse avaldust ei tehtud. Vald tellis uued kääbuselupuud ja kokkuleppe kohaselt istutavad süüdlased puukesed samasse kohta juba ise.
Ilvi Pere sõnul ei ole tekitatud kahju vallale elupuude hävitamisega varaliselt suur, küll aga emotsionaalselt, kuna õpilasmaleva noorte tehtud töö hävitati valla teiste koolinoorte poolt. „Nüüd nad peavad ise käed avalikult samas kohas mullaseks tegema,“ kinnitab Pere.
Kuigi politseisse avaldust ei tehtud, vesteldi juhtunust ka Rapla politseijaoskonna juhi Janno Ruusiga, kes nõustus, et kuna kokkulepe on sõlmitud ja noored saavad ka oma karistuse, on õige lugeda asi lahendatuks.

Probleemiks on alkoholi kuritarvitamine
On teada ka, et 18-aastased noored, kes tol ööl elupuude kallal vandaalitsesid, olid alkoholijoobes. Nii vallaametnikele, kohalikele inimestele kui ka politseile on teada, et Rapla promenaadist on kujunenud noortele populaarne hilisõhtune kogunemis- ja alkoholitarvitamispaik

Stina Andok / foto: Alice Võsu
Loe pikemalt 6. juuli Raplamaa Sõnumitest

3 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare