spot_img
-0.1 C
Rapla
Kolmapäev, 1 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSToosikannu sai seavabaks

Toosikannu sai seavabaks

Käru vallas asuva Toosikannu puhkekeskuse omanik andis teada, et nende aiaga piiratud ulukialal elus metssigu enam ei leidu.
Kui Toosikannu loomapargis tänavu veebruaris kütiti esimesed katkunakkusega sead, ütles veterinaar- ja toiduameti Raplamaa veterinaarkeskuse juhataja Aavo Lumi, et sealsel aiaga piiratud alal tuleb metssigade arv viia nulli, ning leppis Toosikannu puhkekeskuse juhtidega suusõnal kokku, et nad teevad märtsi lõpuks aediku seavabaks. Talvise seisuga oli seal ligi nelikümmend siga, kevadel sündis põrsaid juurde.
Aediku seavabaks saamine venis seoses sellega, et vahepeal algatas keskkonnainspektsioon seal haldusmenetluse looduskaitseseaduse paragrahvi alusel, mis käsitleb loomade loomulikust keskkonnast eemaldamist ilma keskkonnaameti loata. Menetluse käigus otsiti lahendust, kuidas sead aedikust seadust järgides ära küttida.

Vivika Veski  / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 13. juuli Raplamaa Sõnumitest

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused