spot_img
1.6 C
Rapla
Kolmapäev, 8 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSRaplamaa lagunemise algus? Käru lõpetas läbirääkimised Raplaga

Raplamaa lagunemise algus? Käru lõpetas läbirääkimised Raplaga

Siim Jõgis.

Käru vallavolikogu otsustas lõpetada haldusreformi käigus liitumisläbirääkimised Rapla vallaga. See jätab ainsa võimalusena avatuks liitumise Türi ja Väätsa vallaga, kellega Käru on aktiivselt läbirääkimisi pidanud. See omakorda tähendab, et haldusreformi jõustumisel läheb Käru vald üle Järvamaa koosseisu.

Neljapäeval, 4. augustil toimunud Käru vallavolikogu erakorralisel istungil olid kõik kohal viibinud volikogu liikmed Raplaga liitumisläbirääkimiste lõpetamise poolt. Enne hääletamist püüdis Rapla maavanem Tõnis Blank oma ettekandega volikogu liikmeid veenda otsustamist edasi lükkama. Tema argument oli, et augusti lõpuks on haldusreformi seis Rapla maakonnas selgem ning siis saab langetada informeerituma otsuse.

Käru volikogu esimees Paul Sepp ütles, et tema ei näe mõtet otsustamist enam edasi lükata. Ülejäänud volikogu liikmed nõustusid selle seisukohaga. Kuigi rahvaküsitlust ei ole Kärus korraldatud, sõnas Sepp, et enamik Käru elanikke on Türi vallaga liitumise poolt. Tema sõnul on kohalike elanike side Türiga emotsionaalselt tugevam, sest inimesed käivad Türil tööl või on seal koolis käinud. Samuti on vahemaa Kärust Türile võrreldes Raplaga märkimisväärselt lühem.

Käru valla liitumine Järvamaa suunas on olnud õhus juba mõnda aega. Juba enne neljapäevast istungit võis oodata, et volikogu sellise otsuse langetab. Paul Sepp ütles, et kuigi haldusreformi käekäigu pärast muretseb ta tõsiselt, on tal Raplaga läbirääkimiste lõpetamise üle hea meel. Käru on esimene vald, kes on otsustanud jätkada läbirääkimisi vaid Raplamaalt väljapoole.

6 KOMMENTAARID

6 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused