spot_img
-0.1 C
Rapla
Kolmapäev, 1 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSPäikseline tantsumaagia Soonel

Päikseline tantsumaagia Soonel

Helerin Väronen.

Augustikuu esimese teisipäeva õhtu möödus Kumma külas Soone talus Arne Lauri mängitud maailmamuusika rütmide taktis tantsides.

Enne õhtust tantsimist said soovijad üle vaadata end metsa serval peitva Päikesevärava. Selle võimsa, maiade kunstist inspireeritud värava on ehitanud šamaan Evald Piirisild (hingenimega Kotkasulg).
Soone talu koos näiteks Kirna mõisaga asub perenaise Kati Saara Vatmanni sõnul Atlantise Värava portaalis. Ja Päikesevärav on just loodud selleks, et toimida tsivilisatsioonide vahelise suhtlemise portaalina. Soone talu (jällegi koos Kirnaga) asub ley liinil – see on nii-öelda energia sõidutee, kus voolab Maa elujõud. Nii et neis kohtades sünnib, kasvab ja õitseb maagia kõigis ta erinevates värvingutes.
Päikesevärava läbimine on kogemus, mille mõju on inimeseti väga erinev. Mõni ei taju midagi, mõni aga käib meelelisel rännakul kusagil väga kaugel. Arne Lauri eestvedamisel viidi läbi lühike sanskritikeelne tseremoonia Päikese auks. Ja kohapeal väljamõeldud eestikeelne soovide tseremoonia. Igaüks valis midagi, mida ta tahaks Päikesel lasta rohkem oma ellu tuua, olgu selleks siis armastus, rahu, viljakus või kasvõi haldjad.

Pikemalt loe 10. augusti Raplamaa Sõnumitest.

Foto: Alice Võsu

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused