6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSAvalik pöördumine seoses Maanteeameti Rapla teenindusbüroo töökorraldusega

Avalik pöördumine seoses Maanteeameti Rapla teenindusbüroo töökorraldusega

Peaminister Taavi Rõivas
Majandus- ja taristuminister Kristen Michal
Riigihalduse minister Arto Aas
Ettevõtlusminister Liisa Oviir

17. augustil 2016 Rapla kultuurikeskuses toimunud avalikul koosolekul osales 42 isikut (nimed ja allkirjad registreerimislehel). Esindatud olid ettevõtjad, sõidukoolitajad ja omavalitsusjuhid neljast maakonnast – Rapla-, Jõgeva-, Tartu- ja Viljandimaalt.
Raplamaa ettevõtjad, Raplamaa Omavalitsuste Liit, Rapla Maavalitsus ja Rapla Vallavalitsus on kolme kuu vältel pidanud kirjavahetust Maanteeameti juhtidega, pöördunud nii peaministri, riigihalduse ministri kui ka majandus- ja taristuministri poole, et edasi anda Raplamaa elanike, ettevõtete ja autokoolide esindajate tõsist rahulolematust seoses Maanteeameti Rapla esinduses toimuvaga. Kahjuks on saadud vaid põiklevaid või senist tegevust õigustavaid vastuseid.
Selleks, et tagada kodanikke ja ettevõtjaid rahuldavate teenuste kättesaadavus, otsustati koosolekul veel kord sõnastada konkreetsed nõudmised Maanteeameti Rapla teenindusbüroo töö korraldamiseks ja esitada need Eesti Vabariigi Valitsuse liikmetele:

1. Rapla teenindusbüroo tööaeg teisipäevast reedeni kell 9.00–17.00, kõik toimingud võimalikud.
2. Teenindusbüroos peab olema üks statsionaarne bürootöötaja.
3. Teenindusbüroos peab olema üks põhikohaga eksamineerija.
4. Teenindusbüroos peab olema üks registreerimiseelset ülevaatust teostav töötaja.
5. Rapla teenindusbüroos peab säilima A- ja B-kategooria eksamite sooritamise võimalus (olenemata elukohast).
6. C-, D-, E- ja T-kategooria eksamite sooritamise võimalus Kehtna Kutsehariduskeskuses (Kehtna Majandus- ja Tehnoloogiakool).
Arvestades kahetsusväärselt negatiivseid kogemusi Maanteeameti juhtidega suhtlemisel ja nende arrogantset käitumist, nõuab koosolek Maanteeameti juhtkonna tagasiastumist.
Selleks, et tõhustada edasist tegevust ning kasutada kodanikuühiskonnale kohaseid võimalusi, samuti arvestades varasemaid häid kogemusi (MTÜ Avalikult Rail Balticust), otsustas koosolek asuda looma üle-eestilist laiapõhjalist mittetulundusühingut, et seista kodanikele vajalike avalike teenuste säilimise eest, nii et Eesti oleks igal pool Eestis, mitte ainult Tallinnas.

Osalenute nimel
Margus Jaanson, Raplamaa Omavalitsute Liidu juhatuse esimees, Juuru vallavanem
Rene Kokk, Jarex Invest OÜ/Kuusiku Haagisekeskus juht ja omanik
Merle Jõulu, Agomer Rehvid OÜ müügijuht

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare