16.1 C
Rapla
Laupäev, 15 juuni 2024
ArtikkelKoduloolane: Muistse Harju ristimine 1219-1220 / Rapla Autobaasi veteranid said...

Koduloolane: Muistse Harju ristimine 1219-1220 / Rapla Autobaasi veteranid said suvel kokku / Nõuri talu lood

Muistse Harju ristimine 1219-1220

Sellel aastal ilmunud Tõnu Raidi raamat „Harjumaa ristimine 1219-1220“ on teos, mis võimaldab eestlastel lugeda eesti keeles reaalselt kulgenud ristimiskäigust kogu Muinas-Harju maakonnas ja tajuda, mil  moel oleme seotud nonde kaugete aegadega tänapäevani välja.

*

Rapla Autobaasi  veteranid said suvel kokku

14. augusti keskpäeval kohtusid Keavas Paul ja Liina Kuusemäe kodus Aljamäe talus kahe pika lõunalaua taga kolleegid endise Rapla Autobaasi päevilt. “Nii tähtsat sündmust korraldada oli puhas rõõm. Algul oli plaan kutsuda kokku taksojuhid, aga siis sai kohe selgeks, et kutsuda on vaja ikka kõiki reisijateveoga tegelenuid, ja lõpuks kõiki, kes kunagi seal töötanud,” rääkis Paul Kuusemäe.

*
Nõuri talu lood

Juulikuu Koduloolases kirjutasime Estonia teatri Rapla vallast Nõuri talust pärit bassbaritoni Jaan Villardi elukäigust. Siinkohal lisame mõned napid mälestused ja üht-teist Villardite kodutalus säilitatud dokumentidest, kirjadest ja fotodest.

Tõnis Tõnisson / foto: erakogu
Loe pikemalt 14. septembri Raplamaa Sõnumitest