spot_img
-0.6 C
Rapla
Neljapäev, 2 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSRiigimaja trepp saab valmis järgmisel suvel

Riigimaja trepp saab valmis järgmisel suvel

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) teatas eile,         27. septembril avalikult, et RKAS lõpetas eilse seisuga Rapla haldushoone väliala ehitustööde töövõtulepingu OÜ-ga Viskari seoses lepingu tingimuste olulise rikkumisega ning esitas ehitajale ka leppetrahvinõude.
RKAS ja OÜ Viskari sõlmisid selle aasta märtsis töövõtulepingu Rapla haldushoone välitööde (sh välistrepi ehitus) teostamiseks. Esialgse kava kohaselt pidid välitööd lõppema 19. augustiks. Hiljem tähtaega pikendati kuni septembri lõpuni.
RKAS-i ehitusjuht Priit Püss selgitas, et nad on korduvalt pöördunud töövõtja poole ja juhtinud tähelepanu nende poolt koostatud tööprojekti puudustele ning olulisele mahajäämusele ehituslepingus sätestatud tähtaegadest. Püss lisas, et ehitajale on antud võimalus mahajäämus likvideerida, kuid ehitaja ei pidanud oma lubadustest kinni. Seetõttu oli RKAS sunnitud lepingu lõpetama.
RKAS-i pressiteate kohaselt teostavad nad tehtud tööde ülevaatamise, mõõtmise ja hindamise ning seejärel kuulutatakse oktoobris välja uus riigihange ehitaja leidmiseks. Rapla riigimaja välitööde uus valmimistähtaeg nihkub järgmise suveni.

RKAS väljendab kahetsust tekkinud ebamugavuste pärast kõigi hoones töötavate ja seda külastavate inimeste ees.

Stina Andok  / foto: Siim Solman

1 kommentaar

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused