25 C
Rapla
Reede, 1 juuli 2022
spot_imgspot_img

Suure südame ja hingega lasteaiaõpetaja

Ingrid Herrmann (57) on naine, kellest õhkub emalikku soojust ja armastust. Talle meeldib öelda, et tal on 21 last, kuigi vaid üks neist on päris enda oma. Ingrid on nimelt Jaanijusside rühma õpetaja Kohila Sipsiku lasteaias.
Esialgsest kolmekuulisest tööst lasteaias on saanud elukutse, mida Ingrid ei vahetaks mitte millegi vastu. Ta armastab oma tööd lastega ja seda märgatakse. Lapsevanemad otsustasid pärast üht koosolekut esitada Ingridi Raplamaa parima lasteaiakasvataja nominendiks.
Üldjuhul teeb sellise otsuse hoopiski juhtkond. Raplamaa komisjon valis ta aasta lasteaiaõpetaja laureaadiks ning edastas tema kandidatuuri vabariiklikule komisjonile konkureerimaks üleriigilisel konkursil „Aasta lasteaiaõpetaja“ laureaadi nimetusele.
Võetaks kasvõi teisele
planeedile kaasa
“Töö lastevanematega on mulle alati meeldinud,” sõnas Ingrid. Mitmest perest on saanud talle perekonnasõbrad ja nendega suheldakse tihedalt. Paar peret on ka sellised, keda ta on hiljem nõustanud, siis kui lapsed juba kooli on läinud. Ingrid tunneb, et ta tutvusringkond on tohutu suur. “Väikese koha eelised, kõik tunnevad kõiki,” sõnas Ingrid. Enamiku oma laste tegemistel hoiab Ingrid sotsiaalmeedia vahendusel siiani silma peal. Ta leiab, et ehk sellepärast ongi tal vaid üks oma laps, kuna tegelikult on tal iga aasta 20 last veel lisaks.
Üks rühm, kes kunagi Ingridi lapsed olid, lõpetas sel aastal üheksanda klassi. Nad kutsusid Ingridit oma lõpetamisele, kuid ta teadis, et neil on koolisaalis vähe ruumi ega hakanud minema. Aga suur oli Ingridi üllatus, kui pärast olid õpilased lilledega tema ukse taga.
Üks tüdruk, kes enam Kohilas ei ela ja üheksanda lõpetas, ütles hiljuti Ingridit kohates, et ta veel ei tule külla, ta tuleb lilli tooma siis, kui ta 12. klassi lõpetab. Sellised hetked soojendavad südant.
Aastad lähevad mööda, aga oma kasvatajaid mäletatakse ja tunnustatakse.
Laste jaoks on Ingrid nii suur sõber, et mõni laps tahaks teda näiteks lisaks pereliikmetele kaasa võtta reisile Türki. Üks poiss aga on veendunud, et kui elu siin planeedil väljakannatamatuks muutub, siis ta võtab oma kasvataja kindlasti teisele planeedile kolides kaasa.

Helerin Väronen / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 5. oktoobri Raplamaa Sõnumitest

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised