16.1 C
Rapla
Teisipäev, 23 juuli 2024
RSKohila Vineer OÜ pälvis tiitli „Välisinvestor 2016“

Kohila Vineer OÜ pälvis tiitli „Välisinvestor 2016“

Eile tunnustati Tallinnas Kultuurikatlas Eesti 2016. aasta parimaid ettevõtteid. Rapla maakonna ettevõte Kohila Vineer OÜ kuulutati parimaks aasta välisinvestori kategoorias.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) andis Eesti suurima ettevõtluskonkursi raames eile, 13. oktoobril välja ettevõtluse auhindu. Kohila Vineer OÜ, mille põhitegevusala on kasespooni ja -vineeri tootmine ja tootearendus, napsas tiitli auhinnakategoorias „Välisinvestor 2016“. Kategooria eesmärk on tunnustada Eestis tegutsevaid ettevõtteid, kes on silma paistnud Eestisse tehtud otsese välisinvesteeringu mahuga ning panusega Eesti majandusellu uute tehnoloogiate ja ärimudelite rakendamise ning kõrge kvalifikatsiooniga töökohtade loomisega.
Kategooria võit saadi vineeritehase laienduse (17 700 m2) eest, mis on koos uute vineeritootmise tehnoloogiliste seadmetega maksma läinud ca 60 miljonit eurot. Kokku on investeeritud Kohila Vineeri üle 80 miljoni euro. Käimasoleva investeeringu tulemusena on valmimas Põhja-Euroopa moodsaima tehnoloogiaga vineeritööstus, mille toodangumaht on eeldatavasti 45 000 m3 erinevate pinnakatetega kõrgekvaliteedilist vineeri aastas.
Kohila Vineer OÜ on aktsiaseltsi Latvijas Finieris (Läti) tütarettevõte. Kohilas on tegemist Latvijas Finieris grupi kõige moodsama tehasega ning tõenäoliselt ka kõige nüüdisaegsema vineeritehasega Euroopas.
Viimasel kahel majandusaastal on kokku loodud 160 uut töökohta, tehas peaks täiel võimsusel tööle hakkama 2017.a alguses.
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse eestvedamisel toimus konkurss 16. korda. Sel aastal selgitati konkursil välja silmapaistavamad ettevõtted viies kategoorias: aasta eksportöör, aasta uuendaja, aasta välisinvestor, aasta piirkonna ettevõte, aasta disainirakendaja.

Mariliis Vest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare