spot_img
2.2 C
Rapla
Kolmapäev, 8 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
PersoonLõbus, humoorikas ja energiline The Notes

Lõbus, humoorikas ja energiline The Notes

Naudi elu ja ole positiivne – see on kolmest Rapla valla poisist koosneva bändi The Notes sõnum kuulajatele. Markus Bachmann, Kõu Kaur ning Helar Tappo leidsid kiirel ajal tunnikese, et maha istuda ja oma tegemistest rääkida.

Kohtume reede õhtul Rapla kultuurikeskuses. Noored tulevad parasjagu Susi stuudiost, kus nad olid mõne tunni laulnud, et salvestada oma esimesele, viie looga lühiplaadile (EP-le) üks lugu. Üks laul on neil veel sisse laulda ja töö ongi purgis. „Meil on tekkinud esimene kogumik muusikat ja tahame selle välja lasta ja inimestele seda mängida,“ ütles Markus.
Esimese kogumiku väljatuleku kuupäeva ei oska nad veel öelda, õige pea algab aga Hooandjas kampaania, kus kõik soovijad saavad neid toetada. Seal saab ka teada, millal plaat ilmavalgust näeb. Kui küsin, kas plaan on EP veel sellesse aastasse mahutada, vastab Markus: „Vaatame.“
Küsimus on nimelt selles, kas on mõtet hakata kõikide A-klassi muusikute jõuluplaatidega n-ö võistlema, kuigi bändil on sõpradest kuulajaskond, kes plaadi niikuinii ostavad. Ehkki plaanid on neil veel õige pisut hägused, on teada, et enne poelettidele jõudmist tulevad plaadiesitluskontserdid.
The Notes alustas tegutsemist nime all Three Sticks & Watermelon. Viimane oli poiste sõnul siseringi nali. Sellise nimega võisteldi ka Rapla Vesiroosi gümnaasiumis Vesiroosivisioonil, mis võideti. Kuna nimi oli liialt pikk ja keeruline, istuti ühel päeval kindla sihiga laua äärde, et bändile uus nimetus leida. Aega läks selleks kaua, kuni Helar märkas laual märkmepaberit. Omaette mõtiskles ta ingliskeelse sõna notes (noodid, märkmed) üle ja nii leitigi, et The Notes esindab seda, mida teistega jagada tahetakse: sõnumeid, noote. „Meie eesmärk on jagada emotsiooni. Naudi elu ja positiivsust üleüldiselt,“ ütles Markus. Ülimalt lõbusad, hea huumorisoonega ja energilised on poisid tõesti.
Olgu kohe öeldud, et kõik kolm bändiliiget teevad mõlemat, st nii laulavad kui ka mängivad pille. Kõrgemaid noote võtab Kõu, keskmisi Markus ja kõige madalamaid Helar. Nii ongi kõik nende laulud kolmehäälsed.

Mariliis Vest / foto: Alice Võsu
Loe pikemalt 26. oktoobri Raplamaa Sõnumitest

Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused