14.9 C
Rapla
Reede, 9 juuni 2023
ArtikkelMa sain tantsida! Ma sain laulda! Ma sain märjaks!

Ma sain tantsida! Ma sain laulda! Ma sain märjaks!

Mina jään hoidma päikesekulda,
selle all taevast, maad,
metsa ja merd ja
mustavat mulda,
nii kullakera kandijaks
minagi saan.
(Maian Kärmas)

30. juunist 2. juulini toimus Tallinnas XII noorte laulu- ja tantsupidu, millest kogunes osa võtma 37 000 noort üle kogu Eesti. Raplamaalt sõitis peole 1185 lauljat, tantsijat ja pillimeest, kokku 63-st maakonna kollektiivist.

See oli pidu, mis jääb meelde kui põlvkondade vahetumise pidu, kus vanemad tantsu- ja koorijuhid andsid oma kogemused ja vastutuse traditsiooni ehk kullakera kandmise eest üle nooremale põlvkonnale. Täna saame öelda, et noored, peol debüteerinud juhid, said nendele pandud vastutusega hakkama ning kaks ja pool aastat tehtud ettevalmistustöö tulemusena sündis värske, ent samas küpse ja sügava sõnumiga pidu “Mina jään”.

Kadri Tammar ja Mari Tammar, Raplamaa staabi liikmed / foto: Piret Linnamägi
Loe pikemalt 5. juuli Raplamaa Sõnumitest

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused