6.1 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
ArtikkelPilkupüüdev koduaed sunnib möödujaid seisatama

Pilkupüüdev koduaed sunnib möödujaid seisatama

Kehtnas Kalbu külas on üks paljudele tuttav omapärane koduaed, kus kaunilt sätitud valgetest kividest peenardel looklevad kadakate ja elupuude mänglevad rohelised tutikesed.

Kümme aastat tagasi hakkasid elukaaslased, aia- ja põllusaaduste tootmise alal tegevad Raili Kabral ja Rait Verrev Kehtnasse Kalbu külla endale Sanglepa tallu maja ehitama ning Railil oli kohe kindel plaan uude elamisse ka oma kasvandikud ehk puud kaasa võtta. Esialgu sai plaani võetud taimed põllu peale istutada, aga kui mullauuring näitas, et maa, kuhu veevoolik ei ulatu, kasvatamiseks ei kõlba, tuli taimed istutada koduhoovi, maja ümbrusesse.
2010. aastaks oli õuele istutatud taimedest kujunenud pilkupüüdev aed, mis pani möödujaid värava taga seisatama, uudistama, pildistama ja isegi hoovi sisse astuma. Huvi aia vastu oli suisa nii suur, et kord ootasid ühe Tartu väljaande ajakirjanikud kannatlikult värava taga nii kaua, kuni Raili elukaaslane traktoriga tuli ja värav traktori läbilaskmiseks lahti tehti. Nii libistasid end sisse esimesed ajakirjanikud ja sündis esimene lugu kõiki huvitavast koduaiast.
Raili meenutab veel teisigi lõbusaid seiku, mil on perega laua taga suppi süües märgatud uudishimulikke peanuppusid aias ringi liikumas või kuidas üks ääretult huvitatud, aga tagasihoidlik meesterahvas otsustas hea foto saamiseks mitte uksele koputada ja luba küsida, vaid hoopis oma auto kapotile ronida. Olles perenaisele vahele jäänud, suunas mees kähku pilgu taevasse. Ilma pikema jututa ajas ta seejärel oma auto pisut eemale ja proovis eemalt uuesti miskit läbi kaamerasilma pildile püüda. „Ma ei teagi, palju meie aiast pilte kuskil internetis võib üleval olla,“ ütleb Raili muiates.

Stina Andok / foto: Juulija Kuum
Loe pikemalt 5. juuli Raplamaa Sõnumitest

 

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare