spot_img
2.2 C
Rapla
Kolmapäev, 8 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSRapla kultuurikeskus hakkab laienema ja uuenema

Rapla kultuurikeskus hakkab laienema ja uuenema

Rapla vallavolikogus arutati kultuurikeskuse renoveerimise hanke korraldamist. Kui kõik sujub edaspidi plaanipäraselt, algavad järgmisel aastal ulatuslikud renoveerimistööd, mille tulemusena saab Rapla endale muu hulgas kvaliteetse black-box-kino.

Rapla valla investeeringute kava seletuskirjas on välja toodud ühe objektina Rapla kultuuri- ja huvihariduskeskuse osaline soojustamine, küttesüsteemide rekonstrueerimine, katuse osaline vahetus. Seletuskirja järgi on ulatuslikum rekonstrueerimine ja ümberkorraldused vajalikud eeskätt hoone nõukogude ajal ehitatud amortiseerunud ehk nn vana telefonimaja osas.
Kavandatavate tegevustena on loetletud tehnovõrkude rajamist ja vertikaalplaneeringut, hoone viimist vastavusse energiatõhususe miinimumnõudega, ruumiprogrammi uuendamist, sisekujundust. Plaanis on tugevdada ning uuendada kande- ja tugikonstruktsioonid, tehnosüsteemid ning rajada ka kino- ja teatrisaal.
Rapla kultuurikeskuse juhataja Age Rebel on algusest peale olnud eskiisi koostamise ja projekteerimise juures ning pidanud koos valla­arhitekti ja projekteerijaga läbirääkimisi. Rebeli sõnul on vana telefonimaja puhul kaalutud aegade jooksul erinevaid võimalusi. „Lõpuks leidsime vallavalitsusega ühiselt parima lahenduse. Kuna kultuurikeskusel on pidev ruumipuudus ning Raplas puudub korralik kinosaal, siis nii see planeerimine alguse sai,“ selgitab Rebel.

Stina Andok  / foto: Ulvi Blande
Loe pikemalt 5. juuli Raplamaa Sõnumitest

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused