14.9 C
Rapla
Kolmapäev, 19 juuni 2024
ArtikkelRapla Saagu Valguse keskuse looja Siiri Sisask avaldas ametnike suhtes arvamust....

Rapla Saagu Valguse keskuse looja Siiri Sisask avaldas ametnike suhtes arvamust. Mida arvavad ametnikud?

Mõni nädal tagasi, 30. juunil ilmus Postimehes Siiri Sisaski arvamusartikkel, kus MTÜ Saagu Valgus looja väljendab muu hulgas tugevaid seisukohti ka Rapla maakonna ametnike suhtes. Uurisime, mida arvavad Sisaski sõnadest mõned heategevusliku organisatsiooni tegevusega kokku puutunud ametnikud.

Postimehes avaldatud artiklist: „Siiri Sisask Jean-Claude Junckerile: asjad käivad siin kahjuks teisiti“ võib lugeda alapeatükist „Oleme kõigest numbrid“ mitmeid negatiivse alatooniga väljaütlemisi ametnike suunas: „Ametnikud-riik ei pidanud vajalikuks, et aitame seal inimesi ja anname päriselt abi,“ „Ametnikke ei huvitanud meie sisuline tegevus. Selle asemel küsiti, miks aitame neid, kes ei viitsi lillegi liigutada. Öeldi, et kasvatame õpitud abitust,“ „Ametnikud aga ei viitsi kuigi süvitsi mõelda. Elavad oma mugavustsoonis, paberipõhisena ega näe põhjust, miks peaksid rohkem vaeva nägema, kui keegi neilt seda ei nõuagi. See tähendab – riik ei nõua.“

Artiklis ei ole viidatud kon­k­reetsetele ametnikele nimeliselt ning tõenäoliselt ei ole väljendused suunatud üksikute, kindlate isikute suunas. Artiklis kasutab Sisask sõnapaari ametnikud-riik, mis annab mõista, et etteheited võivad puudutada ametnikke kohalikul tasandil ja riiklikul tasandil institutsioonina.
Kuna Rapla maakonnas olid Saagu Valguse ja Siiri Sisaskiga kokkupuuted enamjaolt just valdade sotsiaalosakonna ametnikel, siis uurisime neist mõnelt, mida nemad Sisaski väljaütlemistest arvavad. Arvamust küsisime Rapla, Märjamaa ja Kehtna valla sotsiaalosakonna ametnikelt, kuna oma aktiivsematel tegevusaastatel olid Saagu Valguse kokkupuuted just nende valdadega tihedamad.

Stina Andok
Loe pikemalt 12. juuli Raplamaa Sõnumitest

3 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare