7.7 C
Rapla
Kolmapäev, 31 mai 2023
RSSuure Rapla valla esimene ülesanne – uute piirkondade lõimimine

Suure Rapla valla esimene ülesanne – uute piirkondade lõimimine

Kohalike omavalitsuste valimisteni jääb tänase seisuga vähem kui kolm kuud. Eelmisel nädalal sai selgeks esimene kandidaat, kes pürgib 15. oktoobril toimuvatel valimistel Rapla vallavanemaks. Piret Minni kandidatuuri esitas Rapla Vallakodanike Liit.

Raplamaa Sõnumid istus laua taha Piret Minni ja Alar Mutliga, kes kandideerib Vallakodanike Liidu nimekirjas Rapla volikogu esimeheks. Olukord on selgelt midagi muud, kui varasematel valimistel, sest pärast valimisi moodustatakse suur ja uus Rapla vald, kuhu on liitunud Kaiu, Raikküla ning arvatavasti ka Juuru valla praegused territooriumid. Uurisime Vallakodanike Liidu kandidaatidelt, kuidas nad suure valla piire hoomavad ning millise visiooniga valimistele vastu lähevad.
Mutli sõnas, et Raikküla ja Kaiuga on Vallakodanike Liidul tihe koostöö ning nende piirkondade esindajad on liidus olemas. “Jah, me näeme kogu seda pilti tervikuna. Juuru puhul ei saa veel täna tervikut näha, sest nad ei tea isegi, mis saab,” ütles Mutli.
Minn lisas, et tema jaoks ei ole need emotsionaalses plaanis võõrad ega kauged kohad. “Minu üks vanaisa on ehitanud talu Juuru valda Atla külla ja Kaius olen veetnud lapsepõlvesuved, sest mu tädi elas seal. Teine vanaisa on Rapla vallast Palamulla külast,” ütles Minn. Ta lisas, et valdade liitumisel tekkiv olukord on tegelikult mitmemõõtmelisem kui esmapilgul paistab. “Kasutan juhust ja ütlen, et mulle on koolipõlvest saati meeldinud lahendada mitme muutujaga võrrandeid ja tekstülesandeid. Mis see nüüdki muud on,” sõnas Minn.

Pikemalt loe 26.07 Raplamaa Sõnumitest

Siim Jõgis / foto: Juulija Kuum

5 KOMMENTAARID

5 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused