spot_img
-0.1 C
Rapla
Kolmapäev, 1 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSKehtna põhikool saab värskenduskuuri

Kehtna põhikool saab värskenduskuuri

Mariliis Vest / foto: Siim Solman.

Lisaks uuele direktorile läheb Kehtna põhikool peagi saabuvale õppeaastale vastu ka värskendatud ilmega. Ehitustööd siseruumides veel käivad ja uue kuue saavad kooli teine korrus ning võimla.

Üsna hiljuti koolis tööd alustanud direktor Liivi Siim rääkis, et juuli algul alanud remonttööde põhitähelepanu läheb uue elektrijuhtmestiku paigaldamisele. Kool saab naise sõnul kordades kvaliteetsemad ja ohutumad elektrijuhtmed kui varasemad, mis pärinesid aastast 1990. Eelmainitud töö on direktori sõnul üpris kulukas ning töömehed on teinud suure töö, tõmmates vanad juhtmed välja ja asendades need uutega. Kooli välisfassaadile paigaldatakse veel ka videokaamerad.
Hoone teisele korrusele on valatud uus põrand, mis saab õige pea uue katte. Värskenduse sai samuti koridor, mis värviti heledamaks. Siimi hinnangul annavad heledad värvid juurde avarust, mida on ühes koolis vaja. Välja vahetatakse ka klassiruumide uksed. Mõistagi on ehitustöödel rahaline resurss piiratud ja seega loodab direktor tulevikus saada ehituse alla veel kolmanda korruse, seejärel kooli katuse ja vundamendi. Samm-sammult proovitakse renoveerida ka klassiruume.
Oluliselt värskema ilme on saanud koolivõimla põrand. Siimi sõnul olid varem sealsed põrandalauad ebatasased ning põrand ise libe. Samuti olid maas alles vana reglemendi järgi tõmmatud korvpallijooned. Need vead nüüd parandati. Võimla lakke loodab direktor tulevikus saada mürasummutavaid matte, sest ruum kajab tema sõnul isegi vaikselt rääkides. „Aga kõige valusamad asjad tuleb kõigepealt ära teha. See on algus ja samm-sammult läheme edasi,“ ütles ta.
Kogu remont loodetakse valmis saada kooli alguseks, kuid Siim nendib, et remont võib olla täis üllatusi. „Me võtame rahulikult. Saab valmis siis, kui saab. Loodame, et ilmad on ilusad. Klass ja õpik on ainult üks võimalus tunni andmiseks, on miljon teist võimalust. Võtaks positiivselt, et oleme alustanud, ja ühel hetkel lähevadki asjad paika,“ ütles ta.
Kehtna vallavanem Indrek Kullam ütles, et kooli teise korruse remont oli esmatähtis ning kuna kolmas korrus on võrdlemisi heas korras, mõeldakse selle renoveerimisele järgmisel aastal. Kullami sõnul on praeguse renoveerimistööde kogumaksumus 123 000 eurot, sellest 13 000 eurot läks maksma võimla põrand.

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused