spot_img
-1.2 C
Rapla
Teisipäev, 31 jaan. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSTorm jättis Raplamaa suuresti räsimata

Torm jättis Raplamaa suuresti räsimata

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Laupäeval, 12. augustil tegi äikesetorm hulgaliselt pahandust saartel, Viljandi-, Harju- ja eriti Järvamaal. Rapla maakond jäi suuremast purustustööst puutumata.

Tuul küll puhus, vihma sadas ja välku lõi, aga õnneks jäi suurem kahju sündimata. Siiski ei tähenda see, et maakond oleks päris puhtalt pääsenud. Mõnele sündmusele tuli päästjatel siiski reageerida.
Suurim õnnetus juhtus Rapla külje all asuvas Juula külas, kus välk lõi sisse elu­majja. Lääne päästekeskuse Raplamaa päästepiirkonna juhataja Raul Aarma ütles, et tegemist oli õnneliku õnnetusega. Päästjad jõudsid kiiresti reageerida ning suuremad kahjud jäid tulemata.
Teine tõsisem vahejuhtum leidis aset Kärus, kus alevis kukkus suur puu tee peale. Sellele reageerisid kohalikud vabatahtlikud ning likvideerisid puu samal ööl vastu pühapäeva. Käru vallavanem Elari Hiis ütles, et tegelikult pääseti võrdlemisi kergelt. Lisaks teele langenud puule räsis tuul ka mõisapargi puid ning kahjustada sai üks garaaž. Oksi murdus vallavanema sõnul ka Käru kalmistul. Samuti murdis tuul seal viisteist kuni kakskümmend puud.
Kehtna valla ainukese tõsisema kahju sai Eidaperes üks tänavavalgusti. Vallavanem Indrek Kullami sõnul Kehtna vallavalitsusele teateid suurematest kahjustustest laekunud ei ole.
Kaiu vallavanem Ülle Kiviste ütles, et võrreldes näiteks Järvamaaga jäi Kaiu suuresti tormist puutumata. Isegi murdunud oksi ei olnud tänaval näha. Siiski on teada, et Vahastus oli mitme tunni jooksul elekter ära. Kiviste rääkis, et vahepeal läks elekter kolmeks tunniks ära, tuli siis mõneks hetkeks tagasi, et uuesti ära kaduda.
Raul Aarma rääkis, et võrreldes naabermaakondadega pääses Raplamaa selles tormis suhteliselt kergelt. “Ohtlikku sündmuste jada Raplamaal ei tekkinud,” sõnas Aarma.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused