spot_img
-0.1 C
Rapla
Kolmapäev, 1 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSAugusti Rock tutvustas noori bände

Augusti Rock tutvustas noori bände

Helerin Väronen / foto: Alex Kurjama.

  1. augustil toimus Kohila gümnaasiumi sisehoovis esimest korda muusikafestival, mis kandis nime Augusti Rock. Ürituse korraldamise taga olid kaks noort poissi, Alex Kurjama ja Kevin Kristofer Laanmets. Esinesid noored bändid nii Raplamaalt kui ka kaugemalt ning peaesineja oli Uku Suviste.
    Korraldajate sõnul möödus festival hästi. Korraldamisega jäid Kurjama ja Laanmets väga rahule, kõik sujus nende sõnul nii nagu vaja ja kõik olid rahul. Ainus, mille kallal norida võiks, oli publiku arv. Kurjama arvas, et ehk ehmatas hommikune vihm, kuid sellegipoolest tuli kokku üle saja inimese.
    Festivali alustas bändidest kõige noorem, Wall 2 Wall, mis on Kohila bänd. Edasi tulid bändid, kellel on juba lavakogemust natuke rohkem: Rutiin, Minor Details, Twins Inc., DJ 6/10, Lights Out, Voucher, Right Click. Peaesineja oli Uku Suviste & Band. Kurjama sõnul läksid enim rahvale peale Uku ning ka Voucher, Lights Out, Twins Inc. ja Right Click. Kurjama mängib ise Right Clik´is kitarri ja Laanmets mängib Lights Out´is kitarri ja basskitarri.
    Enamik esitatud muusikast oli ikka rocki poole kaldu, kuid leidus ka teistsugust muusikat, näiteks oli kohal ka üks DJ, täpsemalt DJ 6/10. Kuulda sai veel bluusi. Nii esitas Lights Out loo „Still Got the Blues“. Poistele varasemast tuttav oli bänd Voucher, kellega nad on koos esinenud. Arvestades, et järgmine päev oli Eesti taasiseseisvumispäev, oli Voucheri viimane lugu, Tanel Padari & The Suni loo „Welcome to Estonia“ kaverdus vägagi õigel kohal.
    Noortele bändidele on selline festival kindlasti hüppelauaks ja annab võimaluse ennast proovile panna ning koguda motivatsiooni edasi tegutsemiseks. Korraldajad said esinejatelt väga positiivset tagasisidet, kõik jäid üritusega rahule. „Plaanime ka järgmine aasta korraldada seda festivali, sest meile väga meeldis seda teha. Uued kogemused, uued tutvused ja kõige tähtsam – midagi uut jällegi Kohila vallas juures. Järgmine aasta sooviksime festivali promoda rohkem, et rohkem rahvast kohale tuleks,” sõnas Kurjama.
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused