0.5 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
RSKohila Kümpi võitis teist aastat järjest Artur Kummer

Kohila Kümpi võitis teist aastat järjest Artur Kummer

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Kohila Kümp on iga aasta septembris toimuv kümnevõistlus, mis on mõeldud harrastus­sportlastele. Peaaegu kõik on sama mis päris kümnevõistluses – alustatakse 100 meetri sprindiga ja võistlus lõpeb 1500 meetri jooksuga. Võisteldakse kõigil aladel, mis sinna vahele mahuvad.

Ka punkte jagatakse täpselt nii, nagu elukutseliste sportlaste kümnevõistlusel. Ainuke vahe on see, et Kohila Kümpil peetakse kõik alad ühe päeva jooksul. Ja see paneb võistlejate füüsise korralikult proovile.
Laupäeva, 9. septembri hommikul oli Kohila staadionile kogunenud kaheksateist harrastussportlast. Õhtuks oli paremusjärjestus paigas ning esikoha võitis Artur Kummer 5221 punktiga. Talle järgnesid Mirjo Koit (4778) teisena ja Andrus Mutli (4666) kolmandana.
Artur Kummeri tulemused alade kaupa: 100 m 12,1; kaugushüpe 6.08; kuulitõuge 10.05; kõrgushüpe 1.75; 400 m 56,46; 110 m tõkkejooks 16,83; kettaheide 30.54; teivashüpe 3.50; odavise 39.49 ja 1500 m 5.43,1.
Kohila Kümpi korraldaja Jüri Pritšin rääkis, et võistlus sujus kenasti vaatamata vihmasele ilmale, mis võistlejaid kimbutas. Seetõttu jäid ka tulemused mõnevõrra nõrgemaks kui varasematel aastatel. Kummer saavutas esikoha ka eelmisel aastal, kogudes toona 5935 punkti. 2015. aastal sai Kummer kolmanda koha, kogudes täpselt sama punktiskoori mis tänavu ehk 5221 punkti.
Jüri Pritšin meenutas, et varasematel aastatel on ilmataat tavaliselt õnnistanud võistlejaid päikesepaistelise ilmaga. Vihmasajud on jäänud pigem erandiks. Tänavu sellest siiski pääsu ei olnud. Seetõttu võtsid korraldajad vastu otsuse viia kõrgushüppe- ja teivashüppevõistlus läbi siseruumides. Vastasel juhul oleks tingimused olnud liiga ohtlikud.
Tänavu toimus Kohila Kümp kahekümnendat korda, mis tähendab, et õhus oli tunda juubelihõngu. Kohila spordihoone välisuksele olid kleebitud varasemate aastate protokollid ja pildid, mis nostalgiat tekitasid. Saksamaalt sõitis kohale ka endine vabakutseline ajakirjanik Priit Jõgi, kes juba traditsiooniliselt sellest võistlusest osa võtab. Jüri Pritšin on teda kutsunud isegi Kohila Kümpi maskotiks. Kõrgemate kohtade nimel ta siiski ei võistle. Tänavu lõpetas Jõgi 12. kohal 2321 punktiga.
Oluline osa sellest võistluspäevast on ka õhtusöök. Sellega tõmmatakse võistluspäevale joon alla. Sealiha ning hapukapsaste kõrvale vaadatakse võistluspäeva videokokkuvõtet.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare