2.2 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
RSPayless Rapla läheb medali peale välja

Payless Rapla läheb medali peale välja

Siim Jõgis / ariivifoto: Siim Solman.

Rapla korvpallikooli juhataja Jaak Karp on esimene, kes tunnistab, et FCR Media/Rapla KK haihtumine Rapla korvpallipüramiidist ja tervest Eesti naiste korvpallist on suur pettumus.

Eelmisel hooajal naiskonna managerina tegutsenud Rando Reining on juba varem öelnud, et põhjused on puhtalt rahalised. Treenerid ja koosseis oleks olemas, aga sponsorite piisava toetuseta ei saa hooaega algusest lõpuni mängida. Lühidalt – piisavat eelarvet ei saadud kokku.
See tähendab, et alates käesolevast sügisest võtab Rapla esindusnaiskonna rolli üle Payless Rapla, kes jätkab mängimist Apollo naiste korvpalliliigas. Sisuliselt on tegemist Eesti esiliigaga. Jaak Karp tõdes, et pettumus on siiski suur.
Teade selle kohta, et FCR Media/Rapla ühendatakse Rapla korvpallipüramiidiga, tuli 2016. aasta 3. septembril. Toona öeldi selgelt välja, et plaanide kohaselt ei ole tegemist üheaastase projektiga. Lootus oli tuua Eesti-Läti ühisliiga ning Balti liiga tasemel naiste korvpall Raplasse püsivalt. See plaan ei õnnestunud ja tänavu sügisel tuleb Rapla esindusnaiskonnal alustada aste madalamalt. See aga ei tähenda, et heitlus medalite nimel jääb Rapla publikul tingimata nägemata.
Rapla korvpallikooli väljasaadetud pressiteates on kirjas: “Ehkki hooaega alustatakse aste madalamas liigas, säilib Rapla naiskonnal võimalus kevadel siiski Eesti MV-l medali eest heidelda. Nimelt pääsevad Apollo naiste korvpalliliiga esimesed 3 naiskonda play-off mängudele, kust omakorda on võimalus jõuda medalimängudele.” Niisiis säilib koos põnevusega ka lootus näha kevadel Raplas naiste korvpalli medalimänge.
„Me ei ole allaandjad ja tegime naiskonda juba 10 aastat vedanud Rando Reininguga kõik võimaliku, et naiskond sellisel kujul säilitada, kuid pidime seekord tunnistama, et tekkinud olukorrast ei olnud väljapääsu. Aga mul on hea meel, et mitmed meie kasvandikud tahavad endiselt meie kooli esindada ja tulevad praegustele õpilastele appi, et Rapla oleks naiste meistrivõistlustel siiski esindatud. Kohtleme seda naiskonda esindustiimi vääriliselt ja olen täiesti kindel, et seda teevad ka meie lojaalsed fännid,“ kommenteeris korvpallikooli tegevjuht Jaak Karp.
Ta andis lubaduse, et Payless Raplat hakatakse kohtlema esindusnaiskonnana. See tähendab, et nende kodumängud hakkavad toimuma Sadolini spordihoones koos korraliku mängukorralduse ja promomisega. Loomulikult muutub koosseis märkimisväärselt. FCR Media/Rapla KK tippmängijad Raplas ei jätka. See tähendab, et Payless Rapla koosseisus jooksevad väljakule oma kooli vilistlased ning noored mängijad. Küll aga tulevad FCR Media/Rapla KK koosseisust üle Katarina Tamm ja Kristin Runnel. Naiskonna treener on Tiiu Kosk ja teda abistab Kaia Kosk. Apollo korvpalliliiga mängugraafik ei ole veel selgunud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare