6.6 C
Rapla
Pühapäev, 14 apr. 2024
RSTöötukassa ja Saarioinen Eesti OÜ sõlmisid koostööleppe

Töötukassa ja Saarioinen Eesti OÜ sõlmisid koostööleppe

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman.

Eile külastas Saarioinen Eesti OÜ Mamma tehast Eesti Töötukassa esindus eesmärgiga allkirjastada koostöölepe. Enne olulist hetke korraldas Töötukassa tööotsijate ja tööandjate teenuste osakonna peaspetsialist Külliki Bode koolituse, kuidas toetada kuulmispuudega inimesi töökeskkonnas.

Töötukassa Raplamaa osakonna juhataja Ilvi Pere ütles allkirjastatava koostööleppe kohta, et Töötukassas töötatud seitsme kuu jooksul on talle selgeks saanud Saarioineni olulisus maakonnas. Tegemist on tähtsa partneriga, kes pakub tööd ametikohtadele alates toiduvalmistajast tootmises kuni erinevate spetsialistideni. Tööd pakutakse rohkem kui 200 inimesele. „Teeme Saarioinen Eesti OÜ-ga sisukat igapäevast koostööd. Personalijuht on osalenud töötukassa korraldatud töömessidel, teabepäevadel, info- ja värbamisüritustel ning on tutvustanud ettevõtet ja motiveerinud tööotsijaid tööle,“ ütles Pere. Koostöö on seega siiani väga meeldiv olnud. Pere lisas, et Saarioinen on tulnud kaasa uute teenustega ning on näidanud üles valmisolekut pakkuda väljaõpet ja tööd erivajadustega inimestele.
„Tahan üle kinnitada, et ega me neid koostöölepinguid ei tee ainult lepingute pärast. Tegelikult kinnitavad need meie häid väljakujunenud koostöösuhteid,“ ütles Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel. Ta lisas, et Töötukassa eesmärk on pakkuda tööandjatele praktilisi lahendusi.
„Meil on väga palju inimesi, kes on minu arvates põhjendamatult tööturult eemal olnud. Kui me suudame anda neile võimaluse, oleme väga palju ära teinud riigi ja nende inimeste endi jaoks,“ ütles ta. Paavel leidis, et allkirjastamisele eelnenud koolitus on hea märk ja kinnitus, et tegemist on avatud ettevõttega.
Saarioinen Eesti OÜ juhatuse liige Aivo Varem tõdes, et tihtipeale ollakse puudega inimestega kokku puutudes kohmetud ja ei osata kuidagi käituda. Ta rääkis, et pole Saarioneni kollektiivis täheldanud negatiivset hoiakut teistsuguste inimeste suhtes. Pigem on ettevõte alati propageerinud hoiakut suhtuda teistesse nii, nagu soovitakse, et teised sinusse suhtuksid. Samuti tänas Varem Töötukassat usalduse eest, mida koostöölepe endas sisaldab.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare