16.1 C
Rapla
Teisipäev, 23 juuli 2024
RSKehtna KHK õpilane on aasta parim praktikant

Kehtna KHK õpilane on aasta parim praktikant

Mariliis Vest / foto: Raigo Pajula.

31. oktoobril kuulutas Eesti Tööandjate Keskliit välja parima praktikandi konkursi „Praktik Cum Laude“ võitjad. Kutsehariduse kategoorias sai esikoha Kehtna kutsehariduskeskuse õpilane Silver Leppik.

Neljanda kursuse liikurmasinatehnik Silver käis kahel korral praktikal ettevõttes Konekesko Eesti AS, kes noormehe konkursile ka esitas. Pärast teist praktikaperioodi jäi Silver firmasse tööle ka suveks. Konkursil on Leppiku praktikajuhendaja välja toonud noormehe initsiatiivikust, häid töövõtteid ja tehtud töö kvaliteeti, mis oli eeskujuks teistele sama ettevõtte praktikantidele.
Enda sõnul valis Silver just selle ettevõtte praktikakohaks laia masinate valiku tõttu ning sõbra soovitusel. Noormehe tööülesanneteks olid põllumajandusmasinate hooldamine ja remontimine. Silver ütles, et praktikal oli tema õppetöös väga suur roll. „Koolis pole kõiki neid võimalusi, mida tulevikus vaja. Praktikal sai ise enamik õpitud asju läbi proovitud ja väga palju sai uusi asju selgeks,“ rääkis ta.
Miks just Silver kutsehariduse kategoorias aasta parimaks praktikandiks valiti? „Arvan, et tegin head tööd ja õppimistahet mul on, et ennast veel arendada selles valdkonnas,“ leidis ta. Enim nautis noormees põllumajandusmasinate hooldamist. Meeldivaks tegid praktika ka sõbralikud ning abivalmis töökaaslased, lisas Silver. Viimasel kursusel õppival Silveril ei ole veel kooli lõpetamise järel kindlaid plaane, kuid mõtleb pigem minna erialasele tööle kui edasi õppima. Konekesko Eesti on Silverit kutsunud ka edaspidi enda juurde tööle, kuid noormees ei oska veel täpselt öelda, kas ta seda ka teeb. Konekesko Eesti personalijuht Katrin Tur ütles, et Silveri võit oli neile tore üllatus, kuid samas oma töösse suhtumise ja koolis omandatud teadmiste tööellu rakendamise poolest ei olnud neil kahtlust, et noormees võiks tunnustatud saada. Oma tublidust on Silver ettevõttele tõestanud kahel korral, ütles Tur.
Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja ja hindamiskomisjoni esimehe Toomas Tamsare sõnul oli valiku tegemine keerukas. “Kõik viiskümmend ettevõtete poolt konkursile esitatud hakkajat noort paistsid silma suurepäraste praktikatulemustega, mis on eeskujuks teistele. Võitjateks pärjatud kolm õppurit jäid žüriile meelde erilise edasiarenemise tahte poolest ja panustasid praktikasse oodatust rohkemgi. Tänusõnu ja tunnustust väärivad muidugi kõik nominendid, nende õpetajad ja praktikajuhendajad,” ütles Tamsar.
Konkursi võitjad selgusid juhendajate hinnangute, Facebooki hääletuse ja hindamiskomisjoni otsuse tulemusena. Hindamiskomisjoni kuulusid Eesti Tööandjate Keskliit, Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit, Eesti Hotellide ja Restoranide Liit, Eesti Kaupmeeste Liit, Eesti Toiduainetööstuse Liit, Estonian Business School, haridus- ja teadusministeerium ja Eesti Kutseõppe Edendamise Ühing. Parimaid praktikante premeeris Estonian Business School tasuta kursuse ja karjäärinõustamisega 6 EAP (õpingute läbimise arvestusühik) ulatuses.
Eesti Tööandjate Keskliidu teist aastat korraldatava konkursi „Praktik Cum Laude“ eesmärk on esile tõsta ja tunnustada säravaid praktikante, kes praktika käigus oma oskusi arendavad. Parimaid praktikante tunnustatakse kolmes kategoorias – parim praktikant kutsehariduses, parim praktikant õpipoisiõppes ja parim praktikant kõrghariduses.

 

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare