11.1 C
Rapla
Laupäev, 25 juuni 2022
spot_img

Uuenenud Märjamaa valda jäävad juhtima juba tuttavad näod

Stina Andok / foto: Stina Andok.

Eile, teisipäeval, 7. novembril kogunes Märjamaa vallavolikogu erakorralisele istungile, et otsustada mitme olulise asja üle. Muu hulgas valiti ka vallavanem. Kaheksateistkümne häälega osutus valituks Villu Karu.

Uus volikogu koosseis uusi juhte enda ette ei soovinud ning valis eelmisel volikogu istungil volikogu esimeheks ka eelmises koosseisus volikogu juhtinud Urmas Kristali ning eile, teisipäeval toimunud istungil valiti vallavanemaks viimased neli aastat Märjamaa valda vallavanemana juhtinud Villu Karu.
Märjamaa vallavolikogu koosseisu juba 90-ndate aastate algusest peale kuulunud Karu pidas enne hääletuse läbiviimist volikogu ees kõne, kus ta aga järgneva nelja aasta plaane ei tutvustanud, viidates, et vallavalitsuse programmiks on koalitsioonileping ja Märjamaa ning Vigala valla ühinemisleping. Ta meenutas hoopis neli aastat tagasi, 2013. aastal vallavanemaks kandideerides välja öeldud eesmärke.
Karu rääkis, et üks suuremaid küsimusi neli aastat tagasi oli haldusreform. Siis sõnastas Karu ühe eesmärgina säilitada Märjamaal oma keskuse positsioon, ja see on saanud ka täidetud. Samuti oli üheks tema eesmärgiks neli aastat tagasi eelarve proportsioonide nihutamine selliselt, et haridus- ja kultuurivaldkonda kuluks enamik valla eelarves olevatest vahenditest, ning ka selle on Karu enda hinnangul saavutanud. Oluliste kordaminekutena tõi ta välja Märjamaa noortekeskuse ehitamise, alevisse uue katlamaja rajamise ja lasteaiaõpetajate palgatõusu.
Algava valitsusaja suurema investeerimiskohana näeb Karu teedehooldust ning tõdeb, et senisest enam tähelepanu nõuab projektide ja hangete ettevalmistamine, kuid ka praegune olukord ei ole Karu hinnangul katastroofiline. “Minu filosoofia on see, et väga tähtis on toetav meeskond, olen valmis palju asju jagama ja delegeerima. Kõige suuremat rõõmu tunnen ma sellest, kui näen, et inimesed pingutavad ja tahavad midagi teha,” ütles ta.
Eile toimunud volikogu istungil osales kahekümne ühest volikogu liikmest kakskümmend. Salajase hääletuse tulemusena selgus, et Karu kandidatuur pälvis kaheksateist poolthäält. Kaks hääletussedelit olid esitatud tühjana. Istungil valiti ka alatiste komisjonide esimehed ja aseesimehed. Need kujunesid salajase hääletuse tulemusena järgmiselt: majandus- ja eelarvekomisjoni esimees on Urmas Kristal, aseesimees Raivi Laaser, hariduskomisjoni esimees on Meelis Välis, aseesimees on Kristi Kivisild, sotsiaalkomisjoni esimees on Marika Hiiemaa, aseesimees Liivi Miil, revisjonikomisjoni esimees on Ülo Olm.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised