20 C
Rapla
Kolmapäev, 17 aug. 2022
spot_imgspot_img

Märjamaa volikogu kinnitas vallavanema palga ja komisjonide koosseisud

Stina Andok / foto: Stina Andok.

Eilsel Märjamaa vallavolikogu istungil hääletati nii volikogu komisjonide liikmeid, erinevate tasude ja hüvitiste maksmist kui ka esindajate nimetamist.

Volikogu istungil osalesid kõik kakskümmend üks volikogu liiget. Kaks neist olid uued liikmed, sest Priit Kärsna asemel tuli volikogusse Jüri Nisumaa ning vallavanemaks valitud Villu Karu asendab Ottomar Linna.
Esimese päevakorrapunktina valiti volikogu kultuurikomisjoni esimees ja aseesimees. Valimisliit Meie Inimesed esitas kandidaadina värske volikogu liikme Ottomar Linna ja valimisliit Märjamaa Merlin Suurna. Hääletusel kogus Linna 14 ning Suurna 7 häält. Seega nimetati Ottomar Linna kultuurikomisjoni esimeheks ja Merlin Suurna aseesimeheks.
Ettepaneku peale määrata vallavanema töötasuks 2500 eurot kuus, esitas üks volikogu liige küsimuse, mida teeb vallavanem rohkem kui möödunud valitsusajal, sest ettepanekus märgitud summa on võrreldes varasemaga suurem. Karu vastas, et ta on ise arvamust avaldanud, et sooviks umbes sellist palka. Ta rääkis, et viimase kaheksa aasta jooksul ei ole vallavanema palka tõstetud ning ta ei näe põhjust, miks peaks Märjamaa vallavanem teenima vähem kui teised vallajuhid. Võrrelnud uue, ühinenud Märjamaa valla elanike arvu ja teiste sarnaste elanike arvuga omavalitsuste juhtide palkasid, sai Karu just sellise numbri. „Mul on limiteerimata tööaeg. Olen väljas siis, kui see on vajalik ja täidan kõiki oma ülesandeid,“ ütles ta veel. Volikogu liikmed jäid tema selgitustega rahule ja hääletasid ettepaneku poolt.
Volikogu esimehe töötasu puhul tehti ettepanek määrata selleks 1250 eurot, seejuures mitte siduda seda vallavanema töötasuga, nagu see varem on olnud. Vallavolikogu aseesimees Meelis Välis selgitas, et vallavolikogu esimehe töötasu ei peaks olema seotud vallavanema palgaga, sest siis ei pea hakkama ühel töötasu muutma, kui teisel seda tehakse. Ettepanek sai 19 poolthäält, üks volikogu liige oli erapooletu ja volikogu esimees Urmas Kristal taandas ennast hääletamisest.
Volikogu hääletas ka Meelis Välisele ja Priit Kärsnale ühekordse hüvitise maksmise üle seoses nende volituste lõppemisega Vigala valla volikogu esimehena ja vallavanemana. Otsustati maksta Välisele hüvitist summas 2304 eurot ja Kärsnale 22 176 eurot. Kakskümmend volikogu liiget hääletasid ettepaneku poolt, Välis taandas end hääletusest.
Seejärel valiti volikogu komisjonide liikmed. Revisjonikomisjoni esimehe Ülo Olmi ettepanekul hääletati komisjoni liikmeteks Aare Müil (EKRE), Aivar Jõgiste (Vigala), Merlin Suurna (VL Märjamaa), Raivi Laaser (VL Märjamaa), Sander Saaliste (EKRE).
Viimaste punktidena otsustati, kes hakkab esindama Märjamaa valda Raplamaa Omavalitsuste Liidus (ROL) ja Raplamaa Omavalitsuste Arengufondi nõukogus. Vallavolikogu esimees Urmas Kristal tegi ettepaneku määrata ROL-i täiskogusse volikogu esindajana Urmas Kristal ja valitsuse esindajana Villu Karu, asendajaiks vastavalt Meelis Välis ja Triin Matsalu ning ROL-i juhatusse Villu Karu; Raplamaa Omavalitsuste Arengufondi nõukogusse vallavalitsuse poolt Priit Kärsna ja volikogu poolt Andres Elmik. Mõlema ettepaneku poolt oldi ühehäälselt.
Informatsioonina andis vallavanem Villu Karu teada ettepanekust kutsuda kokku erakorraline volikogu istung 5. detsembril, et võtta vastu otsused seoses muudatustega vallavalitsuse struktuuris.
Veel kinnitati Märjamaa valla põhimäärus ning viidi läbi Vigala osavalla põhimääruse teine lugemine, mis seejärel samuti volikogu poolt ühehäälselt kinnitati.

Märjamaa vallavolikogu komisjonide liikmed

Majandus- ja eelarvekomisjon, esimees Urmas Kristal: Ago Kirsipuu, Aivar Jõgiste, Andres Elmik, Harri Jõgisalu, Kalle Teekivi, Lea Laurits, Ülo Olm.

Hariduskomisjon, esimees Meelis Välis: Eli Laaser, Ene Mätas, Enn Roosi, Gaili Ilisson, Helve Riitsaar, Maiu Linnamägi, Merlin Suurna, Tõnu Mesila, Ülo Olm.

Sotsiaalkomisjon, esimees Marika Hiiemaa: Ilju Aviste, Ilme Roosi, Jaanus Lehtsaar, Marge Viska, Ruth Lippus.

Kultuurikomisjon, esimees Ottomar Linna: Anneli Ülemaante, Daria Lehtsalu, Ene Klaus, Helve Riitsaar, Heli Lints, Jüri Nisumaa, Kristi Kivisild, Teet Tomson, Tõnu Mesila.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised