23.3 C
Rapla
Esmaspäev, 22 juuli 2024
RSRiigi sajanda aastapäeva ettevalmistused kulgevad maakonnas aeglaselt

Riigi sajanda aastapäeva ettevalmistused kulgevad maakonnas aeglaselt

Siim Jõgis.

Eesti Vabariik tähistab 24. veebruaril 2018 sajandat sünnipäeva. Selle sündmuseni on jäänud vähem kui kolm kuud, kuid ometi kulgevad Rapla maakonnas ettevalmistused selleks aeglaselt. Sünnipäeva tähistamist planeerib “Eesti Vabariik 100” Rapla maakonna komisjon, mille esimees on maavanem Tõnis Blank. Haldusreformi ja maavalitsuste sulgemise käigus on tekkinud olukord, kus tundub, et juubelisündmuste planeerimine on jäänud tagaplaanile.
EV100 maakondliku komisjoni liikmed ütlesid, et sel poolaastal pole koosolekut peetud. Tõnis Blank ütles, et vahepeal näitasid EV100 sündmuste osas initsiatiivi Ettevõtlikud Naised Raplamaal, kuid hiljem tunnistasid, et selle planeerimine käib neile siiski üle jõu.
Tavapäraselt on vabariigi aastapäeva tähistamisele eelnenud maavanema vastuvõtt, kus antakse üle Raplamaa tippauhind Rapla Redel. Kuna järgmisel aastal maavanemaid enam ametis ei ole, siis võtab selle ülesande üle Raplamaa Omavalitsuste Liit. Nemad korraldavad koos kultuurkapitali Raplamaa ekspertgrupiga 16. veebruaril ürituse “Raplamaa tänab”. Seal antakse üle nii Rapla Redel, teenetemärgid kui ka Kultuuripärli auhind.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare