12.2 C
Rapla
Esmaspäev, 8 aug. 2022

Märjamaa vallavolikogu kinnitas valla ametiasutused ja nende struktuuri

Stina Andok

Teisipäeval, 5. detsembril kogunes Märjamaa vallavolikogu erakorralisele istungile, et otsustada muu hulgas valla ametiasutuste tegevuse ümberkorraldamine.
Vallasekretär Maigi Linna tutvustas ametiasutuste tegevuse ümberkorraldamise eelnõud, mille järgi Märjamaa vallavalitsus ja Vigala vallavalitsus ühendatakse ning moodustatakse alates 1. jaanuarist 2018 ametiasutustena Märjamaa vallavalitsus ja Vigala osavallavalitsus. Kõik volikogu liikmed hääletasid eelnõu vastu võtmise poolt.
Märjamaa valla ametiasutuste palgajuhendi kinnitamise juures tehti kolm muudatusettepanekut, millest kaks võeti volikogu poolt ka vastu.
Seejärel tehti otsus ametnike haridusele, töökogemusele, teadmistele ja oskustele esitatavate nõuete kohta. Tehti ettepanek täpsustada juhtide ja tippspetsialistide gruppi kuuluva ametniku hariduse nõuet nii, et ametikohtadele saaksid kandideerida ka inimesed, kel võib-olla ei ole päris täpselt nõutud valdkonnas kõrgharidus, kuid on kõrgharidus muul sarnasel erialal. Kõik volikogu liikmed olid selle poolt.
Vallavanem Villu Karu tutvustas ametiasutuste struktuuri, mis jaotub edaspidi arendus-, sotsiaal-, haldus- ja rahandusosakonnaks ning kantseleiks. Seitsmeteistkümne poolthäälega otsustati kehtestada ametiasutuste struktuur ja teenistujate koosseis vallavalitsuse pakutud kujul. Üksnes haldusjuht nimetati ümber haldusosakonna juhiks.
Uue struktuuri kohaselt hakkab Märjamaa vallavalitsuses ja Vigala osavallavalitsuses olema kokku 64,15 teenistuskohta. Nendest 55,5 kohta Märjamaa vallavalitsuses ja 8,65 kohta Vigala osavallavalitsuses. Seni oli Märjamaal 50 teenistuskohta ja Vigalas 11,5 kohta. Enamik ametikohti täidetakse seni töötanud teenistujatega, kuid kavas on välja kuulutada ka avalikke konkursse. Näiteks hakatakse peatselt otsima haridusnõunikku, lastekaitsespetsialisti, sotsiaaltööspetsialisti ja teedespetsialisti.
Veel otsustati muuta Märjamaa vallas Naravere külas riiklikku teeregistrisse kantud kohaliku maantee nime. Vigala osavalla maakorraldaja Katrin Kalmus selgitas, et millalgi on teedele nimede määramisel juhtunud nii, et kaks valla teed on saanud ühe ja sama nime. Sellega seonduvalt tegi ta ettepaneku muuta Naravere külas seni Pikani nime kandnud tee Kalda teeks, kuna tee viib sellenimelise taluni. Kõik kakskümmend üks volikogu liiget hääletasid nime muutmise poolt.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised