-0.1 C
Rapla
Esmaspäev, 17 jaan. 2022

Märjamaa õpetajate jõulukohvik toob koolipäeva elevust

Reet Saar / foto: Reet Saar.

Õige mitmendat aastat toovad Märjamaa gümnaasiumi õpetajad oma kulinaarsed meistriteosed jõulueelsel nädalal välja ja avavad õpetajate toas mõneks tunniks õpetajate kohviku. Ega see kauem tegutseda saakski, sest lookas laud ostetakse kähku tühjaks.

Esmaspäeval, 18. detsembril kohvikus toimetanud õpetajad rääkisid, et umbes 30 kolleegi andsid tänavuse kohviku heaks oma panuse. Kohviku eestvedajad on õppealajuhatajad Marju Retsja ja Lia Puhm, õpetaja Riina Meidla, huvijuht Kristi Kivisild ja sotsiaalpedagoog Maie Pikani.
Retsja rääkis, et kui kiri osavõtukutsega välja on saadetud, tuleb esmalt vähe teateid, kes on nõus panustama. Kui aga on käes kohvikupäev, on arvukalt neid, kes tulevad oma hea ja paremaga. Mõni ütleb, et eelmisel aastal tegin seda, nüüd tõin midagi uut, teine jääb kindlaks oma firmaroogadele.
Varasemate aastate külastajakogemus ütleb, et kui tahad pakutavast ülevaadet saada, tuleb võimalikult alguses kohal olla. Seekord pakuti popkorni, mis oli eriti meelepärane noorematele õpilastele. Laual oli mitut sorti kringlit, rullbiskviiti, kohupiimakook vaarikatega, küpsisetort, banaani-õuna toortatrajahust kook, muffineid, rosoljet ja kartulisalatit, mitut sorti pirukaid, heeringatort, eri täidisega korvikesi, magusa täidisega pannkooke, iirisepalle, pontšikuid ja muudki. Jäätisekokteil läks nii hästi, et jäätist ja mahla käidi vahepeal juurdegi ostmas.
Kui kell esimesse suurde vahetundi helises, sai õpetajate tuba ostjaid paksult täis. Leti ääres sagisid väikesed koolijütsid, taskuraha näpus. Üks algklassiõpetaja tuli oma klassi lastega kaasa, et olla vajaduse korral ostmisel toeks, teine saatis oma õpilased just iseseisvalt tegutsema. Seega kaasnes kohvikuga ka õpetlik pool.
„Õpetajate kohvik toob koolipäeva elevust,“ tõi Marju Retsja välja olulise asjaolu. Juba reedel aitasid õpilased ruumi ette valmistada. See oli neile ka selle poolest huvitav, et nii sai näha õpetajate toa seda osa, kuhu õpilased üldjuhul ei satu.
Kogu heategevusliku kohviku tulu kasutavad pedagoogid ära millegi vajaliku heaks. Näiteks ühe aasta summast said õpetajate toa diivanid uue katteriide. Osteti ka kuusk ja jõulukaunistused, et pingelist ja pimedat aega hubasusega leevendada. Pärast Haapsalu lastekodus toimunud traagilist tulekahju annetati aga õpetajate kohviku tulu koos õpilaslaadal kogutuga põlenguohvrite toetamiseks. Tänavune summa oli umbes 335 eurot. Pole veel kokku lepitud, kas osta õpetajate tuppa uus külmik või hoopis nõudepesumasin või korraldada väljasõit.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised