spot_img
-6.2 C
Rapla
Laupäev, 4 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSMaavalitsuse ja vallaametnike tulevik

Maavalitsuse ja vallaametnike tulevik

Helerin Väronen.

Maavalitsused lõpetavad oma töö ja vallad on ühinenud. Mis saab aga maavalitsuse töötajatest ja kuidas jaotuvad töökohad neljas suures vallas?
Maavalitsuses töötab koos nelja perekonnaseisuaktide sisestajaga 23 ametnikku. Neist viieteistkümnele andis maavanem Tõnis Blank koondamisteate. Viis inimest jätkavad oma tööd üleviimise korras. Maaosakonnast jätkavad kaks inimest tööd maa-ameti alluvuses. Kaks arendusosakonna planeerijat saavad tööd loodavas regionaalosakonnas ning sotsiaaltöö spetsialist jätkab oma tööd sotsiaalkindlustusametis. See, kes regionaalosakonna juhatajaks saab, ei ole veel teada. Juhataja kohale kandideerib 12 inimest, nende hulgas ka ametist lahkuvad maavanem ja maasekretär.
Teada on, et Silvi Tarto jätkab koolis huvijuhina ja perekonnaseisuametnik Marju Pajo kandideerib samale ametikohale Rapla vallas. Haridusosakonna kaks töötajat said koondamisteate kätte juba 1. septembril ja otsisid endale ise uue koha. Riigimajja jäävad tööle neli perekonnaseisuaktide sisestajat, kes jätkavad tööd Riigi Tugiteenuste Keskuse all. Päris mitmed aga alles mõtlevad ja otsivad uut kohta.
Suures Rapla vallas koondatakse vallavalitsuses üheksa ametnikku, kuna neile ei ole pakkuda samaväärset tööd. Üks ametnik vahetab ametipositsiooni, kuid ülejäänud ametnikud jätkavad uue valla koosseisus samade tööülesannetega, mis neil seni on olnud. Paaril ametnikul on muudetud ametinimetust, ametikoha sisu on jäänud samaks.
Märjamaa vallavalitsuses (koos Vigala osavallavalitsusega) säilitavad oma ametikoha umbes kolm neljandikku hetkel ametis olevatest ametnikest. Ametipositsiooni on vahetanud 3 ametnikku ja ühe ametnikuga on töövaidlus pooleli.
Kohila vallavalitsusest on lahkunud kolm inimest, kaks neist volikokku ja üks poolte kokkuleppel. Arendusnõuniku kohta hakkab täitma Herkki Olo, kes varem töötas samal ametikohal Rapla vallavalitsuses. Ka avalike suhete nõuniku kohale on uus inimene leitud. Sotsiaaltöö spetsialisti hetkel otsitakse ja luuakse ka uus ehituse juhtivspetsialisti ametikoht.
Kehtna vallavalitsuses on koondamisteate saanud kuus inimest, kaks neist jäid pensionile. Hetkel on 32 ametikohast alles jäänud 26. Uusi inimesi ei ole plaanis juurde võtta, kuid valdkonnasiseselt minnakse spetsiifilisemaks.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused