16.1 C
Rapla
Teisipäev, 23 juuli 2024
RSRait-Riivo Laane: Platsil ei saa end liiga mugavalt tunda

Rait-Riivo Laane: Platsil ei saa end liiga mugavalt tunda

Siim Jõgis / arhiivifoto: Siim Solman.

Teist hooaega Kreeka esiliigas Ethnikos Piraeuse meeskonnas mängiv Rait-Riivo Laane sai pühade ajal aja maha võtta ja tulla Eestisse. See tekitab tema sõnul alati sooja tunde. Viimane mäng enne kojusõitu ei läinud aga üldse roosiliselt. Laane sai mänguepisoodis vastaselt löögi lõua pihta ning viidi lähedal asuvasse haiglasse õmblemisele.

Kui see tehtud, tuli mees tagasi saali ning jätkas kolmandal veerandajal mängu. Kahjuks pidi tema meeskond siiski kaotuse vastu võtma. Laane ise viskas selles vastasseisus 17 punkti. Kohilas sirgunud mängumees esindas enne Kreekas mängimist TYCO Rapla ja TTÜ meeskondi. Lõppeval aastal sai teda kodukamaral näha mängimas Eesti koondise eest 2019. aasta maailmameistrivõistluste valikmängus Suurbritannia vastu, kus ta viskas kuus punkti. Kreekas mängib ta teist hooaega. Enda sõnul tunneb ta nüüd end mugavamalt kui mullu. Muidugi mitte liiga mugavalt, sest muidu võib sisse tulla eksimusi, mida lubada ei saa.

Kuidas Ethnikos Piraeuse jaoks senine hooaeg kulgenud on?
Senine hooaeg on meil kulgenud väga raskelt, kui võrrelda eelmise hooajaga. Pärast teist mängu vallandati treener, kellega eelmine hooaeg suutsime häid tulemusi näidata. Uue treeneri nõudmiste ja stiiliga üritame kohaneda, kahjuks oleme saanud mõned valusad kaotused. Võistkonda on räsinud ka vigastused, mis muudab olukorra raskemaks.

Kui tihti mängud toimuvad?
Mängud on meil korra nädalas, iga laupäev, kui ei ole riiklikku püha. Erandina mängitakse jõuluperioodi mäng ette, siis on kaks mängu nädalas.

Kas lisaks liigamängudele osalete ka karikavõistlustel?
Osalesime karikavõistlustel ka, seal langesime Bubalo meeskonna vastu välja. Süsteem on seal üpris segane. Veerandfinaali saavad koha kuus paremat meistriliiga klubi, ülejäänud kahe koha peale mängivad kõik ülejäänud, mis suuri võimalusi nõrgematele ei jäta.

Kas praegu on liigas jõulupaus? Kaua see kestab?
Järgmine liigamäng toimub meil 7. jaanuaril, mis 6. jaanuaril oleva riigipüha tõttu mängitakse pühapäeval.

Võrdle Eesti kõrgliiga ja Kreeka esiliiga taset.
Väga keeruline on taset võrrelda, kui meeskonnad omavahel ei kohtu. On olnud mehi, kes Eesti liigas hästi mänginud ja saanud suurepäraselt Kreeka esiliigas hakkama, aga samas on ka mehi, kes on jäänud pingile.

Aga treeningud? Kas need on intensiivsemad kui Rap­las?
Treeningud ei ole kindlasti sama intensiivsed kui Raplas, selle tingib juba see, et meil on meeskonnas vanemaid mehi, kes ei peaks sellisele koormusele vastu. Selletõttu peab treener kindlasti selle koha pealt tagasi hoidma.

Käimas on sinu teine hooaeg Kreekas. Kas sa tunned ennast seal mugavalt?
Kui vaadata asja korvpalliväliselt, siis kindlasti tunnen end mugavamalt kui eelmine aasta, kõik on tuttavam, mis on iseenesestmõistetav. Aga platsil end kindlasti Kreekas mängides mugavalt tunda ei tohi, vastasel juhul võib eksimusi sisse tulla. Mängude kaotuste puhul vaadatakse põhjusi otsides esimesena välismängija poole.

Viimati kaotasite võõrsil Arkadikosele 97:92. Kui valus kaotus see oli, arvestades, et Arkadikos asub Ethnikosest liigatabelis tagapool?
Jah, kaotus Arkadikosele oli väga valus, sest nemad olid kindlasti see meeskond, keda me pidanuks võõrsil võitma. Kahjuks jäi tolles mängus 30-punktilisest kaotusseisust tagasi tulles mänguajast paar minutit puudu, et võit võtta.

Kas sind viidi tõepoolest keset mängu kiirabisse, kus tehti kuus õmblust ja pärast seda sa jätkasid mängu? Mis õnnetus sinuga juhtus?
Jah, see info vastab tõele. Esimese veerandi keskel sain küünarnukilöögi lõua pihta. Siis käisin Tripoli kohalikus haiglas, kus õmmeldi haav kinni, ja kolmanda veerandaja keskel sain mänguga taas liituda.

Tabelis asub Ethnikos Piraeus tagumises osas. Kas eesmärk on hooaja lõpuks ülemisse poolde kerkida?
Eesmärk seati meile mängida paremini ning võtta rohkem võite kui eelmine hooaeg. Praeguses seisus tundub see suhteliselt võimatu. Hooaja alguses lahkusid meilt kaks tugevat tegijat ja neile samaväärset asendust ei leitud, aga üritame meeskonnana areneda iga trenniga ja loodame, et teine poolaasta saame oma mängu paremini käima.

Sügisel esindasid sa Eesti koondist valikmängudes. Kui eriline tunne see on esindada Eesti koondist?
Koondise esindamine on alati auasi ja riiki esindada on hoopis teine kui koduklubi eest mängida. Loomulikult tekitab hooaja sees kodumaale tulek samuti sooja tunde. Loodan, et saan ka tulevastes mängudes abiks olla.

Kui palju oled jõudnud välismaalt jälgida Rapla ja Kohila korvpalli?
Ega palju ei ole jõudnud, tabeliseisuga olen kursis, statistikaid olen jälginud, aga mänge olen näinud üksikuid.

Mis mulje jättis reedene mäng Avis Utilitas Rapla ja BC Kalev/Cramo vahel?
Reedeses mängus suutis Kalev oma võimsuse ja agressiivsuse kohe esimesest minutist maksma panna. Rapla üritas ja võitles kuidas jaksas, aga reaalselt ohtlikuks nad Kalevile ei saanud. Aga üldjoontes ma usun, et Rapla on kindlasti võimeline korrektuuride tegemisel paremaks esituseks, neis on rohkem sisu, kui reedel näidati.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare