-2.8 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
RSMärjamaal lisandus kaasavasse eelarvesse veel üks projekt

Märjamaal lisandus kaasavasse eelarvesse veel üks projekt

Stina Andok / foto: Siim Solman.

Seoses vaide esitamisega oli Märjamaa valla kaasava eelarve menetlus mõneks ajaks peatatud. Tänaseks on vaie lahendatud ja selle tulemusena läheb rahvahääletusele veel üks projekt.

Eelmise aasta oktoobrikuu jooksul sai esitada ettepanekuid Märjamaa valla kaasavasse eelarvesse. Kokku tehti kaksteist ettepanekut, millest üheksa tunnistati kehtestatud tingimustele vastavaks ja suunati edasi rahvahääletusele. Ühe projekti, mis ei pääsenud rahvahääletusele, esitajad ei jäänud otsusega rahule ja esitasid vaide. Täiendava menetluse käigus jõuti järeldusele, et ka kõnealune projekt vastab siiski ettenähtud tingimustele. Projektiga „Sportlik kogukond, atraktiivne vald“ soovitakse soetada ja paigaldada kaks statsionaarset välikorvpallikonstruktsiooni ja üks liigutatav tänavakorvpallikonstruktsioon Valgu põhikooli juurde.
Märjamaa abivallavanem Triin Matsalu selgitas, et esialgu hinnati projekt tingimustele mittevastavaks, kuna esitatud taotluses oli kirjeldatud alusplatsi, mille konstrueerimine oleks nõudnud täiendavaid investeeringuid. Matsalu sõnul ei saanud heaks kiita projekti, mida pärast ei oleks saanud kasutada. Täiendava menetluse käigus selgitasid eksperdid ja taotluse esitaja, et alusplats ei ole tingimata vajalik korvpallikonstruktsioonide paigaldamiseks ja korvpalli mängimiseks, seega loeti projekt siiski tingimustele vastavaks. Matsalu sõnul on Valgu põhikooli juures samas piirkonnas ka varem korvpalli kõvema murupinna peal mängitud.
Seega on hetkeseisuga rahvahääletusele saadetud kokku kümme ettepanekut. Rahvahääletus toimub ajavahemikus 5.-23. veebruar. Hääletada saab nii elektrooniliselt kui ka Märjamaa vallamajas ja raamatukogudes kohapeal. Kaasava eelarve ettepanekuid tutvustav infopäev on 29. jaanuaril Märjamaa valla raamatukogus.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare