11.1 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSKodanikualgatus toob Kehtnasse madalseiklusraja ja väliõppeklassi

Kodanikualgatus toob Kehtnasse madalseiklusraja ja väliõppeklassi

Siim Jõgis / foto: Juulija Kuum.

Veebruarist saati on nädalavahetustel toimunud Kehtna põhikooli taguses männitukas talgud, et seda piirkonda võsast puhastada. Tegemist on esimeste sammudega, et tänavu kevadel valmiks sinna väliõppeklass ning sügiseks madalseiklusrada ning terviserajad.

Projekti veab Kehtna kultuuriselts eesotsas Kersti Mäeväljaga. Plaan Kehtna põhikooli tagusesse metsatukka atraktsioone rajada on õhus olnud juba mõnda aega. Juba eelmisel kevadel otsiti rahastust võsalõikuritele, mis ka saadi. Need on omakorda võimalikuks teinud kogu piirkonna puhastamise võsast, et saaks plaane ellu viima hakata.

Mäevälja rääkis, et praegu taotletakse mitmest kohast toetust ning loodetakse vajalik summa kokku saada.
Odav see just ei ole. Kui võtta näiteks madalseiklusrada, siis kahe puu vaheline atraktsiooniosa läheks Mäevälja sõnul maksma ligikaudu 900 eurot. Ja ühe vahe täitmine ei ole kaugeltki piisav. Isegi kaks-kolm puuvahet jääks väheks. “Näen, et neid oleks vaja minimaalselt viis ning maksimaalselt kümme. Oleneb, kui palju me toetust saame,” rääkis Mäevälja.
Huvitav saab olema ka väliõppeklass, mis loodetakse valmis saada juba sel kevadel. Kui kõik läheb plaanipäraselt, saaks seal sobiva ilma korral viia tunde läbi veel sel õppeaastal. Näiteks rääkis Mäevälja, kes töötab Kehtna põhikoolis huvijuhina, et üks mõte on sildistada erinevad puuliigid eesti-, inglis- ja venekeelsete nimedega, mis aitaks tunde ühitada.
Oluline on märkida, et tegemist on kodanikualgatusega. Kehtna valla arendusnõunik Varri Väli sõnas, et vallavalitsuse lauale see teema veel jõudnud ei ole. Kehtna põhikool tähistab 2018. aastal 175 aasta vanuseks saamist, kuid kultuuriseltsi plaanid ei ole otseselt suure sünnipäevaga seotud. “Oleksime need käsile võtnud ka ilma juubelita,” ütles Kersti Mäevälja.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare