spot_img
-1.2 C
Rapla
Teisipäev, 31 jaan. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSMärjamaa kaasavas eelarves sai enim hääli Orgita välijõusaal

Märjamaa kaasavas eelarves sai enim hääli Orgita välijõusaal

Stina Andok.

Märjamaa 2018. aasta kaasava eelarve rahvahääletus on lõppenud. Enim hääli pälvis projekt „Välijõusaal Orgitale”.

Tänavu esitati Märjamaa kaasavasse eelarvesse kaksteist projekti, millest kümme jõudsid rahvahääletusele. Rahvahääletus kestis 5. veebruarist 23. veebruarini ning hääletada sai nii elektroonselt infosüsteemis Volis kui ka ise kohale minnes Märjamaa valla erinevates asutustes.
Märjamaa abivallavanema Triin Matsalu sõnul hääletas elektroonselt 733 isikut ja isiklikult 306 inimest ehk kokku oli 1039 hääletajat. „Tühised olid kümme hääletussedelit, millest seitsme hääletaja elukoht ei olnud 17.01.2018 seisuga Märjamaa vald. Kaks hääletajat oli hääletanud nii elektroonselt kui ka paberkandjal – tühistati paberhääled ja üks hääletussedel oli registreerimata,” ütles ta.
Esitatud projektidest pälvis enim hääli ehk kokku 343 häält projekt „Välijõusaal Orgitale”, mille eesmärk on rajada Orgita külla Märjamaa valla omandis olevale maa-alale välijõusaal, mis laiendaks piirkonna sportimisvõimalusi.
Ettepaneku kirjelduses on öeldud: „Välijõusaal laiendab sportimisvõimalusi ja annab võimaluse oma keharaskusega treenida lihaseid. Orgita keskuse 30 maja taga on rohumaa, mida kasutatakse jalgpalli mängimiseks. Lisades sinna treeningseadmed, suurendaks see laste-täiskasvanute õues viibimise aega. Lähedale jääb ka kergliiklustee, mida kasutatakse aktiivselt jalutamiseks-jooksmiseks”.
Teisele kohale jäid võrdselt 281 häälega projektid „Sportlik kogukond, atraktiivne vald”, mille eesmärk olia soetada ja paigaldada välikorvpallikonstruktsioone Valgu põhikooli juurde, ja „Multifunktsionaalne mini-spordiväljak“, millega sooviti rajada kunstmurukattega minispordiväljak Märjamaa gümnaasiumi välikorvpalliplatsi asemele. Kolmandaks jäi 113 häälega projekt „Juurimaa maneeži pinnase ja valgustuse parendamine” ja 109 häälega „Haimre rahvamaja külalistetuba”. Ülejäänud ettepanekute poolt hääletanute arv jäi juba alla saja.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused