3.3 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
RSROL soovib täiendusi maanteeameti Rapla teenindusbüroos

ROL soovib täiendusi maanteeameti Rapla teenindusbüroos

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Maanteeameti Rapla teenindusbüroo tegevuse ümber on käinud tõsised arutelud teatavasti juba 2016. aasta kevadest. Nüüd plaanib ROL sellest taas kord maanteeametiga rääkida.

Õnneks ei pea enam võitlema selle eest, et büroo Raplasse alles jääks. See võitlus lõppes edukalt kaks aastat tagasi. Rapla vallavolikogu esimees Rene Kokk ütles, et nüüd on teemaks see, et büroo võiks olla külastajatele avatud igal argipäeval ning kaaluda tuleks ka paremat asukohta. Praegu asub see Rap­la riigimaja teisel korrusel ning ratastoolis ja vanematel inimestel on büroosse keeruline sisse pääseda. Ainuke võimalus selleks on Karmani parkla poolsest trepist, mis on vanematele inimestele väsitav ning ratastoolis liikujatele üldse võimatu.
“Meie eesmärk ei ole hädaldada, et kõik halvasti on. Tegelikult on hea meel, et maanteeametil oli võimalus Rapla teenuskeskus avatuks jätta. Põhimõtteliselt on kõik teenused tänaseks taastatud,” ütles Rene Kokk. Samas jätkas ta, et on näinud olukorda, kus inimene on sattunud teenindusbüroo ukse taha esmaspäeval, kui vastu võetakse ainult broneeringu teinud kliente. N-ö tänavalt otse saavad inimesed Rapla büroosse minna teisipäeval, neljapäeval ja reedel. Vanast harjumusest tullakse automüüki vormistama või uusi lube tellima ka esmaspäeviti ja kolmapäeviti.
Kokk tõi näite, et kui sedasi juhtub Rapla inimesega, saab ta lihtsalt järgmisel päeval tagasi tulla. Suurem probleem on nendega, kes on spetsiaalselt kas Märjamaalt, Eidaperest või Vigalast kohale sõitnud, et teenust saada. Nendel oleks järgmisel päeval tagasi tulla juba keerulisem. Esmaspäeviti ja kolmapäeviti on ametnikud büroos küll kohal, kuid vastu võetakse kliente ainult broneeringu alusel. Kokk pakkus välja, et tegelikult võiks ka nendel päevadel olla kohapeal ametnik, kes klientidega jooksvalt tegeleb.
“Soovime maanteeametiga läbi rääkida, et igal argipäeval oleks inimestel võimalik kohapealt teenust saada,” rääkis Kokk. Temaga nõustus ka Rapla maakondliku talituse juht Andrus Saare. “Olen Rapla vallavolikogu esimehega täielikult sama meelt,” sõnas ta.
Kolmapäeval, 28. märtsil külastab Rapla maakonda riigihalduse minister Jaak Aab ning Saare ütles, et ühe teemana arutatakse kindlasti ka maanteameti Rapla teenindusbüroo olukorda. “Need teenused peaksid olema Rap­las paremini tagatud,” sõnas talituse juht. Ta oli nõus ka sellega, mis puudutab büroo praegust asukohta ja kehva ligipääsetavust. Veel tänase päevani juhtub, et inimesed lähevad ARK-i bürood otsima selle endisesse asukohta Savi tänaval.
Kehtna vallavolikogu esimees Peeter Kustmann ütles, et võiks täitsa kaaluda büroo tagasiviimist oma endisesse asukohta, sest praegune variant on tema hinnangul äärmiselt halb.
“Kõik ei ole interneti-inimesed. Nooremad saavad oma asjad võib-olla internetis aetud, vanematel on vaja võimalust käia kohapeal,” sõnas Kustmann. Kuna praegu on vanematel inimestel teenindusbüroosse jõudmine raskendatud, tulekski tema sõnul otsida paremat asukohta.
Ta lisas, et tegelikult võiks büroo olla lahti ka laupäeviti, sest siis on inimestel rohkem aega oma asju ajada. “Kui mitte õhtul kella kuueni, siis kella kümnest neljani võiks see laupäeviti küll lahti olla,” rääkis ta.
Nii Kokk, Saare kui ka Kustmann olid nõus, et tegemist on teemaga, mida tuleb võtta maakondliku ning mitte ainult Rapla valla probleemina. Ühe ideena käis Kokk välja, et ROL võiks kutsuda oma kokkusaamisele maanteeameti esindaja, et seda küsimust arutada. “Üldjoontes praegu asjad teenindusbüroos toimivad, aga tuleb üle vaadata, kuidas saada seda inimeste jaoks mugavamaks,” sõnas Kokk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare