spot_img
-0.1 C
Rapla
Teisipäev, 29 nov. 2022
spot_imgspot_img
RSMauno Truup võitis Saaremaal südameid

Mauno Truup võitis Saaremaal südameid

Valter Uusberg, Rapla Riinimanda Teatri juhendaja / foto: erakogu

Mauno Truup on Andrus Kivirähki monoetenduse „Aabitsa kukk“ tegelaskuju. Eesti kooliteatrite mainekal suurfestivalil (3 päeva, 19 truppi), Saaremaa miniteatrite päevadel kehastas teda Tuudur Tilk Rapla Riinimanda teatrist etenduses „Meie oleme vaesed mehed“.
Mauno on täisealine mees, kes sirgus suureks maal vanaema juures elades, käis koolis ja õppis esimeses klassis 8 aastat. Nüüd elab ta linnas ja aitab onu Pauli. Nad on vaesed mehed, kes peavad enda eest hoolitsema ja teineteist aitama. Riinimanda teatri etteaste oli eelviimase etendusena festivali teise päeva õhtul. Ootused olid kõrged, materjali tunti, mõnelgi jooksis võrdlus Tõnu Ojaga, kes on Maunot teinud Draamateatris. Noor näitleja (9. klass) oli rahu ise ja tegi seni nähtust (esinemised ühisgümnaasiumis ja Juuru teatripäeval) parima esituse.
Noortest teatritegijatest tulvil saal võttis etenduse hästi vastu. Ka žüriile (11 teatriprofessionaali, nende hulgas Indrek Saar, Andrus Vaarik, Toomas Lõhmuste, Jaak Allik, Gerda Kordemets) oli kooliteatrile kohaldatud Kivirähk meeltmööda ja kiituse kõrval kuulas näitleja ära veel mõnegi ametialase soovituse.
Riinimanda teatri „Meie oleme vaesed mehed“ pälvis festivali ühe kolmest kõrgest laureaaditiitlist ja Tuudur Tilk näitlejapreemia, mida parima mees- ja naisnäitleja kõrval jagati eraldi vaid kaks.
Festivalist „Miniteatripäevad 2018“ vaata lähemalt Saaremaa ühisgümnaasiumi (korraldaja) koduleheküljelt.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused