12.2 C
Rapla
Neljapäev, 20 juuni 2024
RSMaakonna meistriks korvpallis krooniti BC Rapla

Maakonna meistriks korvpallis krooniti BC Rapla

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Laupäeva, 12. mai õhtul selgus Alu spordihoones Raplamaa meister korvpallis. Finaal kujunes Rapla siseasjaks, sest üksteiselt võtsid mõõtu BC Rapla ja Rapla korvpallikool.
Mäng oli võitluslik ning kohati väga jõuline. Oli näha, et mõlemad meeskonnad soovivad maakonna meistriks tulla. BC Rapla suutis siiski hoida pidevalt nelja- kuni kaheksapunktilist edumaad ning võita finaali tulemusega 68:60 (34:31).
BC Rapla esindaja Andres Paas ütles, et meeskond seadis juba turniiri alguses jaanuaris eesmärgiks tulla maakonna meistriks. Lõpuks tõid tema sõnul võidu meeskonnamäng ning pidev mängukogemus Eesti teisest liigast. Samal päeval toimus Alu spordihoones ka kolmanda koha mäng. Kolmas koht kuulub Märjamaa SK meeskonnale, kes pronksilahingus võitis Juuru meeskonna 107:76.
Poolfinaalid peeti kolmapäeval, 9. mail samuti Alus. BC Rapla võitis esimeses poolfinaalis Märjamaa SK-d 89:68. Teises poolfinaalis oli Rapla KK tulemusega 90:68 parem Juurust.

Maakonna meistrivõistlustega tehti algust juba jaanuaris. Põhiturniiri paremusjärjestus oli selline:

1. BC Rapla 19 punkti
2. Rapla Korvpallikool 17 punkti
3. Juuru 15 punkti
4. Märjamaa Spordiklubi 15 punkti
5. Ruudus Ehitus Kohila 13 punkti
6. Arca Nova Juuru 10 punkti

BC Rapla koosseisus mängisid Tanel Küttis, Andres Paas, Garel Erm, Henno Meidla, Kenno Kokk, Taavi Tuisk, Mart Sõmer, Sven Muldmaa, Ott Krusell, Karl-Gustav Soo, Marek Einama, Agur Paluoja, Jordan Kivi ja Samuel Rõigas.

***

Küsimustele vastab BC Rapla mängija Ott Krusell

Kas BC Rapla seadis juba turniiri alguses jaanuaris omale eesmärgiks võita maakonna meistritiitel?
Eks meie peamine keskendumine oli ikka II liigale, aga kui see teekond meil ootamatult vara lõppes, oli juba siht maakonnaliiga ära võita. Lisaks oli meid täiendamas Paide esiliiga meeskonna liider Saamuel Rõigas.

Käisin vaatamas nii poolfinaalmängu Märjamaa vastu kui ka finaali. Kumb kohtumine mängijatele raskem tundus?
Kuna ma ise finaalis ei osalenud (mängisin ragbit Eesti koondise eest), arvas meeskonna üks eestvedajatest Henno Meidla, et finaal oli ikka raskem, kuna korvpallikooli poisid mängisid agressiivsemalt. Samas Märjamaa mehed tabasid väljakult viskeid väga hästi.

Millised tugevused BC Raplale võidu tõid? Kui palju aitas kaasa teise liiga mängukogemus?
Eks meie tugevus oligi, et oleme nii palju kokku mänginud. Enamik on ikka korvpallikoolist nii hea põhja alla saanud, et vana rasva pealt kannatab mingil tasemel mängida. Kindlasti aitas ka poolfinaalis see, et saatsime Rait Viiarti endi seast Märjamaa satsi spioneerima.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare