spot_img
-0.6 C
Rapla
Neljapäev, 2 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSFOTOD: Vana-Vigalas selgusid parimad sõiduautotehnikud

FOTOD: Vana-Vigalas selgusid parimad sõiduautotehnikud

Katri Reinsalu / fotod: Siim Solman.

Neljapäevast reedeni, 31.mai-1.juuni, toimusid Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskoolis kahepäevased sõiduautotehnikute kutsemeistrivõistlused. Kokku võttis võistlustest osa 12 kutseõppeasutust. Oma esinduse olid välja pannud ka Kehtna kutsehariduskeskus ja Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskool.

Autoerialade kutseõppurid olid jagatud kahte võistlusgruppi. Esimeses võistlusgrupis võtsid mõõtu 1. kursuse õppurid. Selleks moodustati kaheliikmelised meeskonnad. Etteantud ülesanded olid pigem üldisi teadmisi testivad ja tihtipeale ka üsna meelelahutuslikud. Sedakorda peeti 1. kursuse võistlusi Vana-Vigala koolis juba kümnendat korda. Teemaks oli auto tehniline ülevaatus ning ühe osana võistlusest tuli 1. kursuse õppuritel esimese päeva õhtul samateemalise näidendiga üles astuda.

Võistlusgrupi võidu viis koju Kuressaare ametikool. Teisele kohale jäi Pärnumaa kutsehariduskeskuse võistkond ning kolmandaks tuli meie enda Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskooli esindus.

Tõsisem võistlus käis aga teises võistlusgrupis, kuhu kuulusid 2. ja 3. kursuse õppurid. Võistlus oli individuaalne ning lahendada tuli tõsiseid erialaseid ülesandeid. Nende hulka kuulusid näiteks rikete leidmine mootori- ja kereelektroonikas ning auto juhtimisseadmete ja veermiku töös tekkinud kaebuste tekkepõhjuste väljaselgitamine.

Teise võistlusgrupi õppurite seast selgitati välja ka sõiduautotehnikute noor meister 2018. Auhinnalistele kohtadele meie maakonna õppurid sel korral ei jõudnud. Võidu võttis Arti Arula Tartu kutsehariduskeskusest. Teisele kohale tuli Aivo Alas Kuressaare ametikoolist ja kolmandaks Taavi Jaaksoo Valgamaa kutseõppekeskusest.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused