-2.3 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSRaplamaa Sõnumite lugejad pakkusid maailmameistriks enim Brasiiliat

Raplamaa Sõnumite lugejad pakkusid maailmameistriks enim Brasiiliat

Siim Jõgis

Jalgpalli maailmameistrivõistlused on Venemaal kestnud juba ligikaudu nädal aega. Esimesed iluväravad, kaunid tõrjed ja üllatused on nähtud. Need käivad kõik maailmameistrivõistlustega kaasas. Samal ajal korraldasime oma lugejatele ka ennustusmängu ning ka seal saab juba teha esimesi vahekokkuvõtteid.

Hea meel on tõdeda, et huvi Raplamaa Sõnumite ennustusmängu vastu oli suur. Kokku laekus toimetusse 112 ennustuskupongi, mis omavahel võistlema hakkavad. Kuigi praegu on turniiril alles esimesed päevad, saab esialgse paremusjärjestuse ennustajate vahel juba kokku panna. Samuti oleme välja toonud statistika sellest, keda ennustati enim maailmameistriks ning suurimaks väravakütiks.
Enim levinud kombinatsioon oli see, et ennustaja pakkus maailmameistriks Brasiiliat ja suurimaks väravakütiks nende ründajat Neymari. Leidus ka pisut eksootilisemaid pakkumisi. Üks ennustaja pakkus, et maailmameistriks tuleb Rootsi. Praegu on kõik veel võimalik! Oma esimeses alagrupimängus alistasid nad Lõuna-Korea tulemusega 1:0.
Saksamaa kaotus Mehhikole tuli ka meie ennustusmängus osalejatele ootamatult. Mehhiko võitu ei osanud ette näha ükski osaleja, küll aga pakkusid paar-kolm inimest, et see kohtumine jääb viiki. Tegelikult võtsid mehhiklased magusa 1:0 võidu.
Lisaks Brasiiliale pakuti rohkem maailmameistriks veel Argentiinat ja Saksamaad. Mis puudutab suurimaid väravakütte, siis seal on tabel eriti kirju. Peabki olema. Neymari ennustas esikohale 28 inimest. Lionel Messi järgnes 25 ja Cristiano Ronaldo 13 ennustusega. Seni on neist kõige paremini toime tulnud just Ronaldo, kes kõmmutas Hispaania võrku kolm palli. Nende seas ka ühe imeilusa karistuslöögi.
Eksootikat võib leida ka suurima väravaküti kategoorias. Üks ennustaja kirjutas oma kupongile nime Manuel Neuer. Teatavasti on tegemist Saksamaa väravavahiga. Eks jah, üllatusi võib ju juhtuda. Samuti pakkusid kaks ennustajat suurimaks väravakütiks Dmitri Payet’d, kes vigastuse tõttu Prantsusmaa koosseisu üldse ei kuulugi.
Loomulikult palusime oma lugejatel ennustada ka alagrupimängude tulemusi. Otsustasime välja tuua kõik, kes on esimese seitsme ennustatud mänguga kogunud vähemalt viis punkti. Teatavasti ei kandnud me ennustustalongile kõiki kohtumisi, vaid valisime subjektiivselt välja 24 mängu. Idee oli iseenesest lihtne – kui ennustatud skoor läheb täppi, saab selle eest kolm punkti. Kui skoor on vale, aga võitja (või viik) on märgitud õigesti, saab selle eest ühe punkti. Pärast Belgia – Panama mängu on tulemused järgnevad:

8 punkti – Tauri Taal, Kristjan Post, Terje Saar
7 punkti – Tener Ilistom, Raili Ladoga, Indrek Luts, Viljo Kull, Kaido Keelmann
6 punkti – Tenver Ilistom, Sten Kenert Maalinn, Aare Lepiksaar, Kaido Post, Merly Raude, Are Vest, Indrek Pärnsalu, Eve Lindre, Tõnu Maal, Günther Erik Nisu, Erika Kattai, Janar Tambaum, Ero Mihailov, Kaire Keelmann, Hannagreth Urke
5 punkti – Rene Urke, Kaire Paju, Raido Laes, Peeter Ilistom, Alari Romanov, Aivo Ait, Piret Paas, Ants Lindre, Karl Erik Strandberg, Karl-Erik Sulend, Mati Jõgis, Lea Masing, Tarmo Lukk, Maie Maal, Ene Henning, Kaili Alliksaar-Pikinen, Karla Keelmann

Kui keegi soovib oma ennustuskupongi näha ja tulemustel silma peal hoida, siis võib tulla seda vaatama Raplamaa Sõnumite toimetusse aadressil Viljandi mnt 6, Rapla. Ennustusvõistluse lõplikud võitjad selguvad pärast maailmameistrivõistluste lõppu. Seega saame võitjad välja kuulutada kolmapäeva, 18. juuli lehes. Seni ilmuvad lehes vahekokkuvõtted.
Raplamaa Sõnumite ennustusmängu kokkuvõtlik statistika ennustatud maailmameistrite ja suurimate väravaküttide osas.

Maailmameister Ennustuste arv

Brasiilia 35
Argentiina 26
Saksamaa 21
Prantsusmaa 11
Hispaania 7
Portugal 5
Inglismaa 3
Belgia 3
Rootsi 1

Suurim väravakütt Ennustuste arv

Neymar 28
Lionel Messi 25
Cristiano Ronaldo 13
Antoine Griezmann 10
Romelu Lukaku 7
Harry Kane 5
Thomas Müller 3
Mohamed Salah 3
R. Lewandowski 3
Timo Werner 2
Dmitri Payet 2
Gabriel Jesus 2
Roberto Firmino 2
Luis Suarez 1
Diego Costa 1
Toni Kroos 1
Sergio Ramos 1
Ashley Young 1
Joshua Kimmich 1
Manuel Neuer 1

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare