13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSKehtna ja Kaerepere vahele rajatakse reoveetrassi

Kehtna ja Kaerepere vahele rajatakse reoveetrassi

Siim Jõgis/foto: Siim Solman.

Kes on sõitnud mööda maanteed Kehtna ja Rapla vahel, on küllap märganud, et tee ääres tehakse torutöid.

Sinna rajatakse reoveetrassi, mis hakkab ühendama Kaerepere veevärki Kehtna Elamu OÜ hallatava reoveepuhastiga. See tähendab, et lähimas tulevikus hakkab kogu Kaerepere reovesi liikuma puhastamiseks Kehtnasse.
Tegemist on küllaltki kuluka ettevõtmisega, mis läheb maksma ligikaudu kaks miljonit eurot. Raha selleks tuleb SA-lt Keskkonnainvesteeringute Keskus, Kehtna valla eelarvest ning Kehtna Elamu OÜ võetud laenust. Alternatiivse valikuna kaalus Kehtna vald ka Kaerepere kohaliku reoveejaama renoveerimist, kuid sellest variandist loobuti.
Kehtna valla ehitusspetsialist Hans-Jürgen Schumann selgitas, et korraliku torustiku rajamine Kaerepere ja Kehtna vahele ning reoveejaama renoveerimine oleksid läinud maksma ligikaudu sama palju. Reoveetrassi rajamiseks oli kaks põhjendust – esiteks see, et Kehtna reoveejaamas oli piisavalt võimekust üle, et teenindada ka Kaerepere piirkonda. Teine põhjus seisneb selles, et kuigi kummagi projekti väljaehitamine oleks läinud maksma enam-vähem samapalju, oleks teise reoveejaama käigushoidmine aastate lõikes ikkagi kallimaks läinud.
Kaerepere – Kehtna reoveetrassi väljaehitamist eelistasid ka Keskkonnainvesteeringute Keskuse spetsialistid. Praegu rajatakse seda kergliiklustee kõrvale ning trass peaks valmis saama 2018. aasta lõpuks. Tasub mainida, et seda rajatakse kinnisel meetodil, mis tähendab, et enne ei saa seda kasutama hakata, kui terve trass on valmis ehitatud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare