26.6 C
Rapla
Laupäev, 25 mai 2024
ArtikkelAugusti Rock tuleb taas

Augusti Rock tuleb taas

Helerin Väronen /foto: Maris Adoma.

Eelmisel aastal korraldasid kaks poissi, Alex Kurjama ja Kevin Kristofer Laanmets esimest korda muusikafestivali, mis kandis nime Augusti Rock. Kuna üritus läks edukalt, korraldavad poisid seda taas ja toovad 19. augustil peale kohalike bändide ja noorte muusikute publiku ette Ott Leplandi ja Aropi.

Mõte muusikafestivali korraldada sai alguse Kurjama vana bändi lauljalt, kes aga ise ajapuuduse tõttu seda teha ei jõudnud. Poisid võtsid korraldamise ette ja välja tuli üritus, mis oli küll teistsugune, kui algul plaanitud.
Sel korral toimub Augusti Rock Kohila Tohisoo mõisapargis, mis ongi poiste arvates selle jaoks parem koht. Esinejaid vaadates tundub, et Augusti Rocki võib vabalt nimetada samas kohas toimuva Kaparocki väikevennaks. Laan­mets lisas: “Kaparock alustab suve, meie lõpetame suve.” Mõlemad poisid loodavad, et parem asukoht roheluses tõmbab rohkem inimesi muusikat nautima. Parkimiskohad muruplatsil oli küll vaja keskkonnaametiga kooskõlastada, kuid see ei olnud keeruline. Toitlustamisel on mõeldud ka veganitele.
Eelmisel suvel oli festivali ajal ilm jahe ja alguses sadas vihma, ning ilmselt seetõttu oli kohal vähem publikut, kui poisid lootsid. Juhul kui ilm ka seekord peaks vimkama ja sadama, on olemas varjualused.
Poisid leiavad, et sellise festivali korraldamine ei ole tegelikult raske. Neile on abiks olnud paljud vabatahtlikud, sõbrad, tuttavad ja sugulased. Vabatahtlike ülesanne on näiteks aedade ülespanek ja lavaehitus. Festivali korraldamist on toetanud ka kultuurkapital ja Kohila vald. Raha leidmine ongi kõige keerulisem niisuguse festivali korraldamisel, kuid poisid sõnavad, et neil on sponsorite leidmisega hästi läinud, enamasti ollakse nõus natukenegi toetama.
Kõige suuremaks abiks on poistele olnud nende emad. Kurjama ema on varem korraldanud näiteks Kohila aastapäeva ja teab, mida ürituse korraldamisel silmas pidada. Ja Laanmetsa ema oli see, kes eelmise aasta suursponsori kaudu Leplandiga kontakti sai ja Aropiga ühendust võttis. Poisid ise arvavad, et Arop, kelle lugu “Kiki-Miki” oskavad kaasa laulda juba ka päris pisikesed, toob kohale nooremat publikut ja Lepland läheb pigem peale natukene vanemale generatsioonile.
Teisteks esinejateks on noored bändid, kes saavad selle festivaliga lavakogemust juurde. Kurjama ja Laanmetsa jaoks ongi noorte bändide tutvustamine Augusti Rocki peamine eesmärk. Kohalikest bändidest on laval poprocki viljelev Blue Hearts, kus mängivad ka poisid ise ning trumme mängib Alex Kurjama õde. Lights Out on paljudele tuttav, kuna Kohila Koolituskeskuses tegutsev bänd on tuntust kogunud suurematel kohalikel muusikaüritustel. Selles erinevate muusikastiilidega katsetavas bändis teeb kaasa ka Kevin Kristofer Laanmets.
Noortebändide hulgas on esinema tulemas Tallinna Kristiine gümnaasiumi koolibänd Flashback Thursday, mis on tegutsenud lühikest aega ja viljeleb rocki. Samuti esinevad festivalil Noortebändi konkursil finaali jõudnud Inger Fridolin, esinejanimega INGER, ning Andreas Poom. Mõlemad on noored ja andekad muusikud, kelle tegemistel tasub kindlasti pilk peal hoida.
Mõlemad peakorraldajad on kindlad, et nad soovivad Augusti Rockiga ka edaspidi jätkata, kuni esinejaid jagub. Festivali korraldamine on mõlema jaoks meeldiv hobi, millega saab aega sisustada.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare