-0.6 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
RSKehtna vallavalitsusele oli postipunkti sulgemine ootamatu

Kehtna vallavalitsusele oli postipunkti sulgemine ootamatu

Katrin Velleste, abivallavanem / foto: Siim Solman.

Postipunkti sulgemise otsus oli Kehtna vallavalitsusele ootamatu ja ebameeldiv uudis. Meilitsi teavitati sellest vallavanemat esimest korda 11. juulil. Ametlik teade postipunkti sulgemisest jõudis vallavalitsuse üldmeilile 12. juulil täpselt sellisel kujul, nagu ta on hetkel loetav Kehtna valla kodulehel.

Oleme küll pidanud alates aprillikuust Omnivaga läbirääkimisi Järvakandi postkontori teemadel ja tungivalt nõudnud selle postkontori säilimist ja mitte ümberkorraldamist postipunktiks – sellisest soovist on Omniva lõuna piirkonna juht Annely Noobel meid informeerinud. Samuti oleme Omniva esindajaga kõnelenud pakiautomaatide paigaldamisest Kehtnasse ja Järvakanti, mida meile on seni küll vaid suusõnaliselt ja lihtsa e-kirjaga lubatud alates II poolaastast 2018.
Püüdsin Kehtna Coop’i kaupluse juhatajalt Rita Tähelt uurida, miks leping üles öeldi. Selgus, et Coop’i kauplus oli tõepoolest sooviavalduse lepingu lõpetamiseks Omnivaga esitanud juba mitu kuud tagasi. Põhjuseks väga suur töökoormus seoses postiteenuse osutamisega, klientide pidev rahulolematus ja äärmiselt väike tasu selle suuremahulise töö eest kaupluse töötajatele. Samuti tõi kaupluse juhataja välja ühe põhjusena ruumikitsikuse, sest pakkide hulk, mis Kehtna postipunkti jõuab, on siiski märkimisväärne – ligi 100 pakki päevas.
Olukord on igati mõistetav, sest kauplusesse tuleb inimene ikka esmalt sisseoste tegema ja ruumid Kehtna Coop’i kaupluses on tõepoolest kitsukesed.
Pahameelt tekitab aga kõige enam see, et Omniva teavitus oli väga hiline ja ootamatu, ei otsitud mingeid alternatiive, ei peetud vallavalitsusega mingeid läbirääkimisi postipunkti sulgemise osas. Vallavalitsus pole teemat isegi arutada saanud, kuna puhkuste ajal on istungeid harvem kui tavaliselt. Hetkel on küll selline olukord, et pärast postipunkti sulgemist marki Kehtnast osta pole võimalik. Kaardid ja ümbrikud leiab lillepoest. Kehtna valda jääb tegutsema postipunkt Lelle raamatukokku ja postkontor Järvakanti. Omniva esindaja ainus lohutus elanikkonnale on, et kui postipunkt või -kontor asub kaugemal kui 5 km, saab kirjakandja teenuse tasuta koju või asutusse tellida.
Vallavalitsus teeb kõik endast oleneva, et Omniva paigaldaks võimalikult kiiresti pakiautomaadid Kehtnasse ja Järvakanti. Hetkel leiab kõik õpetussõnad, mida Omniva on meile jaganud oma pakutavatest teenustest, Kehtna valla kodulehelt.

 

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare