spot_img
-1.2 C
Rapla
Reede, 31 märts 2023
RSTeist korda toimunud Augusti Rock sujus ootuspäraselt

Teist korda toimunud Augusti Rock sujus ootuspäraselt

Maris Adoma / foto: Foto: Kai Laanmets

19. augustil toimus Kohilas teine muusikafestival nimega Augusti Rock, sedapuhku oli kontserdipaigaks Tohisoo mõisapark. Festivali korraldasid teist aastat järjest kaks poissi, Alex Kurjama ja Kevin Kristofer Laanmets.

Kontserti oli õnnistatud hea ilmaga – vihma ei sadanud, ei olnud külm ega ka liiga soe, täpselt paras ilm muusika nautimiseks. Festivalialale olid end üles seadnud ka mitmed telgid, kus sai nälja korral kõhutäidet osta. Kohal oli kaks kohalikku toidupakkujat – Lembit Andersson FIE, kes pakkus burgereid ja pirukaid, ning Irise kodukohvik, kus sai osta pirukaid ja maitsvaid küpsetisi. Avatud oli ka putka, kus sai osta kohvijooke.
Kõige populaarsem söögikoht oli kahe Tartu noormehe Käru, mis on kahel rattal tegutsev tänavatoitu pakkuv koht, kust sai osta klassikalist Ameerika stiilis kuuma koera ehk hot dogi ning ka friikartuleid. Hot dog ei olnud tõesti tavapärane, lisaks vorstile oli saia vahel veel mitmeid lisandeid – kapsast, peekonit, marineeritud kurki jne. Söögikoha populaarsust tõestas asjaolu, et õhtu lõpuks oli poistel toit otsas. Tooraineid sai kaasa võtta limiteeritud koguses, nii palju kui kärusse mahtus, ja tahtjaid oli tõepoolest palju.
Muidugi ei tuldud festivalile ainult suupistete pärast. Õhtu staarid olid loomulikult artistid, kes head muusikat pakkusid. Õhtu jooksul astus üles mitmeid andekaid noori inimesi – Tohisoo noortebänd, Andreas Poom, INGER, Lights­ Out, DJ 6I10, Flashback Thursday ja Blue Hearts, mis on korraldajate enda bänd. Kõige oodatumad artistid olid kindlasti Arop ja Ott Lepland, kes õhtu saabudes tõid Tohisoo mõisaparki palju inimesi juurde.
Inimeste tagasisidest võis järeldada, et artistide valikuga läks korraldajatel hästi. Näiteks kiideti Andreas Poomi, noort lauljat ja laulukirjutajat, kes esitas nii omaloomingut kui ka lemmikartistide palasid omas võtmes. Samuti oldi õhinas Uku Aropist, kelle pärast nii mõnigi kohale tuli. Eriti meeldis ta lastele ja noortele.
Kiidusõnu jätkus ka korralduse kohta. Näiteks meeldis nii mõnelegi see, et üritus oli alkoholivaba ehk alkoholi kohapeal ei müüdud. See asjaolu tegi festivali hubasemaks ja inimestele meeldis see. “Võimas üritus. Kuna alkoholi ei olnud, oli parem,” sellist tagasisidet anti korraldajatele.
Korraldajad ise tunnevad, et festival läks suurepäraselt ja mitte ühtki äpardust ei juhtunud. Rahvast oli kohale tulnud päris palju. “Eelmine aasta oli rahvast umbes 100 ringis. See aasta käis inimesi umbes 500 ringis, täpselt ei saa veel öelda, kokkuvõtete tegemine võtab aega.
Me võtsime see aasta asja suuremalt ette ka, reklaamisime rohkem ja sponsoreid oli ka rohkem,” räägib üks korraldajatest Kevin Kristofer Laanmets.
Poisid said selle aasta Augusti Rocki korraldamisega indu juurde ja järgmiselgi aastal ei jää üritus tulemata. “Me oleme isegi juba peaesinejatele mõelnud, aga seda me muidugi ei avalikusta,” räägib Laanmets.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused