3.8 C
Rapla
Esmaspäev, 3 okt. 2022
spot_imgspot_img

Komisjon kahtlustab seaduserikkumist teede remondil ja dokumenteerimisel

Stina Andok

Märjamaa volikogu arutas päevakorrapunkti „Revisjonikomisjoni kontrolli tulemuste realiseerimine” kinniselt. Hiljem anti teada, et komisjonil on tekkinud kahtlus, et toime on pandud seaduserikkumine.


Märjamaa volikogu 21. augusti istungil kuulutati üks päevakorrapunkt kinniseks, mis tähendab, et vabakuulajaid saali ei lubatud.
Järgmisel päeval jõudis valla kodulehele istungi lühikokkuvõte, kus oli selle punkti kohta kirjas: „Arutelu tulemusena anti volikogu esimehele ülesanne esitada hiljemalt 31. augustiks 2018 avaldus Politsei- ja Piirivalveametile võimaliku seaduse rikkumise kohta riigihanke „Märjamaa valla suvine teehoid aprill 2016 kuni oktoober 2019” (riigihanke viitenumber 168956) raames Märjamaa valla teedel 2017.a (vaegtööd 2018.a) kruusakattega teede remonttööde teostamisel ja dokumenteerimisel. Vallavalitsus peab esitama hiljemalt volikogu oktoobri 2018 istungiks omapoolsed ettepanekud vallavalitsuse struktuuri muutmiseks, et edaspidi tagada teede valdkonna vahendite tulemuslikum kasutus ning tõhusam järelevalve tehtavate tööde üle.”
Märjamaa vallavolikogu revisjonikomisjoni esimees Ülo Olm teemat rohkem avada ei soovinud, öeldes, et komisjoni liikmed on omavahel kokku leppinud, et enne, kui on selgusele jõutud, kas nende kahtlustel on alust või mitte, teemat detailsemalt avalikkusele ei avata. „See on päris delikaatne teema,” sõnas ta.
Küsimuse peale, kes seaduse rikkumise avastamise korral peaks vastutama, sõnas Olm, et komisjoni seisukoht on, et vald palkas järelevalve, mis seab vastutajaks järelevalve läbiviija, kuid üldplaanis peaks vastutama ka vallavanem.
Olmi sõnul märkasid komisjoni liikmed kahtlusi tekitavaid asjaolusid oma tavapärase tegevuse käigus. „Teede peale on inimesed esitanud palju kaebusi,” põhjendab Olm, miks teede parandusega seonduvat läbi vaadati. „Loodame, et ei ole midagi, aga eks näis. Vähemalt oleme tähelepanu sellele juhtinud,” ütleb ta.
Vallavolikogu esimees Urmas Kristal kinnitab, et tegeleb parasjagu dokumendi vormistamisega ning käis ka politseijaoskonnas aru pidamas, kuidas täpselt avaldust vormistada. „Lähipäevil teen selle ära,” ütleb ta. Kristali sõnul on selline avalduse esitamine tema ametiaja jooksul esmakordne ning ta kahtleb, et seda üldse keegi meie maakonnas on kunagi teinud. Kui avaldus on esitatud, võtab asjaga tegelemise üle juba Politsei- ja Piirivalveamet.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised