6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSKreeka esiliigas näeb endiste Rapla mängujuhtide duelli

Kreeka esiliigas näeb endiste Rapla mängujuhtide duelli

Siim Jõgis / fotod: Siim Solman.

Kreeka korvpalli esiliiga ehk A2 liiga on kujunenud Eesti korvpalluritele populaarseks sihtkohaks. Juba mitu hooaega on seal mänginud Kohilast sirgunud Eesti koondise mängujuht Rait-Riivo Laane. Tänavu suvel liikus Kreeka esiliigasse ka Sten Sokk. Nüüd on seal endale klubi leidnud viis hooaega Raplas mänginud Martin Paasoja.
See loob olukorra, kus peagi algaval hooajal näeb Kreeka esiliigas kahe endise Rapla mängujuhi omavahelist duelli. Martin Paasoja uueks klubiks Kreeka esiliigas on Ateena AE Psychiko. Tegemist ei ole Paasoja jaoks esimese väliskogemusega, sest 2017. aastal liitus ta Rumeenia klubiga SCM Craiova, kus mängis eelmisel hooajal.
“Augusti keskel tekkis kontakt ja see võttis kuidagi pikalt aega. Suulise kokkuleppe tegime juba mõnda aega tagasi, aga seal sai mõningaid asju muudetud ning neljapäeval kirjutasime alla,” rääkis Paasoja portaalile korvpall24.ee. 25-aastase 191 cm pikkuse tagamängija sõnul tunti tema vastu suvel huvi veelgi, näiteks isegi Islandi liigast, kuid konkreetsemaks läksid jutud üksnes Psychiko tiimiga. “Kui see variant tekkis, siis väga edasi ei otsitud, kuna tegemist on hetkel okei võimalusega.”
Paasojal on kreeklastega kokku lepitud, et pärast koondisemänge lendab ta kohale ning kohe hooaja algus peaks Eesti korvpallifännile olema põnev jälgida. “Laanel olla mingi mängukava ning suhteliselt esimesed mängud peaks mul olema Sokuga ja siis kohe Laanega otsa. Aga ma ei tea, kas see on sajaprotsendiline info,” rääkis Paasoja. Praegu on ta Eesti koondise juures ning valmistub maailmameistrivõistluste valikmängude teiseks ringiks. Enne seda kohtub Eesti korvpallikoondis kahes kontrollmängus Belgia rahvusmeeskonnaga. Kohtumised toimuvad 6. septembril Tartus ja päev hiljem Rakveres.
Rait-Riivo Laane uus koduklubi Kreeka esiliigas on ASK Ippokratis KO. Seni mängis ta Ethnikos Piraeus BC eest.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare