22.2 C
Rapla
Laupäev, 18 mai 2024
RSVana-Vigala põhikoolis alustas kooliteed kuus last

Vana-Vigala põhikoolis alustas kooliteed kuus last

Stina Andok / foto: Juulija Kuum.

Sel aastal said Vana-Vigala põhikoolis 3. septembril toimunud pidulikul aktusel oma esimesed aabitsad viis poissi ja üks tüdruk.

Pidulikule õppeaasta algusele kohaselt algas aktus muusika saatel esimese klassi õpilaste tervitamisega. Kooli üheksandikud saatsid koolipere noorimad liikmed lavale toolidele istuma. Seejärel tõusid kõik, et ühiselt hümni laulda. Kui hümn sai laulud, alustas sõnavõtuga Vana-Vigala põhikooli direktor Margit Liira: „Öeldakse, et sügis on kooli kevad. Nii nagu kevadel hakkab kõik kasvama, kasvab meil sügisel ja saagi kogumine on kevadel.”
Tema järel rääkis Märjamaa valla haridusnõunik Raivo Heinaru, et praegusel ajal on õpilastele antud paremad võimalused, kui läbi aegade on kunagi olnud, ning pani noortele südamele, et nende ülesanne on anda endast parim. Heinaru jutustas värsketele kooliõpilastele, et tarkuse lind öökull istub ja kuulatab ning mida kauem ta kuulab, seda rohkem teab ja seda targemaks saab, soovitades õpilastel koolis öökulliga sarnaselt toimetada.
Siis saabuski ülev hetk, mil iga uus koolijüts sai kätte oma esimese aabitsa. Boonusena kinkis Märjamaa valla Vigala osavallavanem Priit Kärsna igale lapsele šokolaaditahvli, mis tekitas lastes vaat et suurematki elevust kui aabits nende käes.
Esimese astme õpetaja Mare Kivi meenutas esmalt lastele, et nad kohtusid esimest korda juba kevadel, ning demonstreeris oma uutele õpilastele, kuidas ta on nende nimed ära õppinud. Seejärel pani ta omakorda lapsed proovile, laotades lavale laste nimedega kaardid ning paludes igal lapsel enda oma üles leida. Kõik haarasid kohe enda oma sülle. Lisaks said kaardid veel kolm õpilast, kes alustasid kooliteed juba eelmisel sügisel, kuid kordavad selgi aastal esimest klassi.
Viimasena sai sõna Priit Kärsna, kes teadis rääkida, et ka seitsmeaastastel on täiskasvanutele palju õpetada, näiteks, kuidas vaimustuda või oma saavutusi teistele näidata ning mitte üleliia tagasi vaadata. Kärsnal jagus ka pisut õpetussõnu omalt poolt jagada: „Tahan kõikidele õpilastele uue õppeaasta puhul meelde tuletada, et hinded ei ole eesmärk, vaid teetähised, mis aitavad teil mõista, kus te parasjagu asute. Kõige suurem ülesanne on arvestada üksteisega, tegutseda üheskoos ja leida need asjad üles, milles olete maailma parimad.”
Laste kõrval õnnitleti uue kooliaasta alguse puhul kogu kooli personali, nii õpetajaid kui ka puhastusteenindajaid, andes neile üle lilleõie. Kõnede vahepeale kostitati saalis viibijaid lauluga.
Vana-Vigala põhikooli direktori Margit Liira sõnul on tänavune kooliteed alustavate laste number suhteliselt tavaline. Siiani on moodustatud liitklasse, aga sel aastal jääb esimene klass siiski omaette õppima, kuna lisaks värskelt liitunud kuuele lapsele jätkavad esimeses klassis ka kolm eelmisel aastal alustanud last. Liira on optimistlik ning usub, et lapsi jagub Vana-Vigala põhikooli ka järgnevatel aastatel.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare