spot_img
-1.2 C
Rapla
Teisipäev, 31 jaan. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSMõisakooli õpilased õnnistasid palverännakul Kohila-Hageri kergliiklusteed

Mõisakooli õpilased õnnistasid palverännakul Kohila-Hageri kergliiklusteed

Helerin Väronen / foto: Siim Solman.

Juba neljandat aastat on Kohila mõisakooli lastel olnud traditsiooniks sügisene palverännak.

Selle aeg on alati seotud olnud septembri alguses peetava Neitsi Maarja sünnipäevaga. Seekordne palverännak leidis aset 7. septembril.
Palverännakut alustati Kohila babtistikoguduse juures väikese palvusega.
Kohila mõisakooli õpetaja ja babtistikoguduse pastori Siilas Kase sõnul läbisid väiksemad lapsed (1.-3. klass) umbes 4,5 kilomeetrit, jõudes rännaku lõpus Kohila õigeusukirikusse. Suuremad (4.-6. klass) kõndisid kokku 7 kilomeetrit, jõudes lõpuks Hageri palvemajja, mis tähistab tuleval nädalal oma 200. aastapäeva. Kase sõnul oli seekordne palverännak eriline selle poolest, et suuremad õpilased said kõndida värskelt valminud Kohila-Hageri kergliiklusteel ja üheskoos paluda Jumala õnnistust sellele teele.
Teekonnal oli õpilastel kokku viis peatuspunkti, mis kätkesid endas erinevaid mõtisklusi ja palveid. Neis peatuspunktides sai iga õpilane avaldada ette antud teema kohta oma arvamust ja kuulata kaaslaste mõtteid. Teeleasumist alustati keldi palvega ja aruteluga, millised raskused võivad meid eluteel ees oodata. Järgmises peatuspunktis tuli igal õpilasel öelda midagi, mille eest ta Jumalale tänulik oli.
Läbi looduse liikudes arutleti ka selle üle, milliseid imesid looduses näha on. Neljas peatuskoht käsitles inimese elus ette tulevaid õnnetusi ja muid kurbi olukordi, mille eest saaks Jumalat paluda. Viimases peatuspunktis aga arutleti õppimise ja kooli vajalikkuse üle.
Neljast aastast, mil palverännak on toimunud, olid kaks esimest Tallinnas koos teiste kristlike koolide õpilastega. Eelmisest aastast otsustas aga Kohila mõisakool, et teeb palverännaku Kohilas. Seda palverännaku traditsiooni plaanitakse järgmisel aastal kindlasti jätkata.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused