12.2 C
Rapla
Kolmapäev, 27 sept. 2023
RSSakslased kinkisid Lokuta vabatahtlikele päästjatele kustutusauto

Sakslased kinkisid Lokuta vabatahtlikele päästjatele kustutusauto

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Esmaspäeval, 10. septembril jõudis kohale metsakustutusmasin, mille kinkisid Lokuta vabatahtlikele päästjatele priitahtlikud pritsumehed Saksamaalt Ramstein-Miesenbachi komandost.

Ramstein-Miesenbachi ko­­man­doga on Raplamaa päästjatel olnud tihe koostöö pikka aega. Tegemist oli juba kolmanda masinaga, mille sakslased on aja jooksul Raplamaale kinkinud. Esmaspäeva pärastlõunal olid Lokutal masinat vastu võtmas teiste seas ka MTÜ Lokuta Vabatahtliku Tuletõrje Selts esindaja Eno Hermann ning Raplamaa päästepiirkonna juhataja Raul Aarma. Sakslaste kingitud masin vahetab välja Nõukogude päritolu masina GAZ 66, mida on senimaani kasutatud. Praeguse seisuga jääb GAZ 66 tagavaramasinaks. See tähendab, et nüüd on Lokuta vabatahtlikel päästjatel erinevateks otstarveteks kokku neli masinat.
Koos autoga saabusid Eestisse ka kolm päästjat Ramstein-Miesenbachi komandost. Kaks neist – Mark Denzer ja Martin Fischer on Eestis käinud varemgi. Eno Hermann ütles, et tegemist on tõeliste Eesti fännidega. Hermann rääkis, et kui sakslased külastasid Raplamaad, meeldis neile väga kohalik laulu- ja tantsupidu, mis toimus Raplas Tammemäel. Neile hakkas see kohe nii väga meeldima, et nad tulid Eestisse tagasi, kui oli üleriigiline laulu- ja tantsupidu ning osalesid ka sellel. Käesoleval visiidil jäävad sakslased Eestisse kuni kolmapäeva, 12. septembrini. Arvestades, et kustutusauto jääb Lokutale, tuleb sakslastel tagasi kodumaale minna lennukiga.
Päris tühjade kätega nad tagasi koju siiski minema ei pidanud. Teisipäeval toimus Tallinnas Mustpeade Majas päästeameti pidulik tseremoonia. Selle käigus pälvisid Mark Denzer ja Martin Fischer päästeteenistuse autasu. Eno Hermann selgitas, et need autasud on vabatahtliku pääste edendamise ning pikaaegse koostöö eest. Lisaks masinatele on sakslased aastate jooksul aidanud nii Lokuta kui ka terve Rapla maakonna vabatahtlikke päästjaid varustuse ja tööriietega.
Ramstein-Miesenbach on kohalik omavalitsus, mis asub Saksamaa edelaosas Kaiserslauterni liidumaal. Kaiserslauterniga on olnud Rapla maakonnal tihedad sõprussidemed üheksakümnendate aastate algusest.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused