9.4 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSBussisõitu saab hakata valideerima alates 1. oktoobrist

Bussisõitu saab hakata valideerima alates 1. oktoobrist

Siim Jõgis / fotomontaaž: Siim Solman.

Avalikel maakonnaliinidel, kus juba praegu saavad noored ja eakad tasuta sõita, saab hakata oma sõite ühiskaardiga valideerima alates esmaspäevast, 1. oktoobrist.

Ühiskaardid on juba müügil ning lisaks ametlikele müügipunktidele saab neid soetada ka bussijuhilt. Ühe kaardi hind on kaks eurot. Need kooliõpilased, kes kasutavad avalikke maakonnaliine, saavad oma esimese kaardi koolist tasuta.
Inimestel kellel on tasuta sõidu õigus, tuleb kaart tingimata isikustada. Seda saab teha tasuta internetikeskkonnas www.pilet.ee. Samuti saab lasta seda teha tasu eest müügipunktides. Bussides ühiskaarte isikustada ei saa.
Kohila valla arendusnõunik Herkki Olo ütles, et kui inimesel tekib raskusi kaardi isikustamisel, võib pöörduda murega vallasekretäri poole, kes aitab selle ära isikustada. Sama kehtib ka teistes valdades.
Tasuta sõidu õigus avalikel maakonnaliinidel on kuni 19-aastastel (kaasa arvatud) noortel ning eakatel alates 63. eluaastast. Alates 1. oktoobrist tuleb tasuta sõidu õiguse kasutamiseks bussi sisenedes kaardilugejas registreerida oma ühiskaart. Selles samas keskkonnas – www.pilet.ee, saab ka oma kaardile raha laadida, juhul kui inimesel ei ole tasuta sõidu õigust.
Süsteem on sisuliselt identne sellega, mis on kasutusel Tallinna linna ühistranspordis. Raplamaal hakatakse levitama Ridango kujundusega ühiskaarte. Piletisüsteemis saab sõiduõiguse ja soodustuse tõendamiseks kasutada lisaks veel järgmisi kaarte: Tallinna ja Harjumaa Ühiskaart, Atko Kohtla-Järve Ühiskaart, GoBus Ühiskaart, Tartu bussikaart, Pärnumaa Ühiskaart. Eelpool loetletud kaartide olemasolul ei pea uut kaarti soetama. See tähendab, et kui inimesel on olemas näiteks Tallinna ja Harjumaa ühiskaart ehk n-ö roheline kaart, pole vaja uut kaarti soetada. Seda saab kasutada ka Raplamaa avalikel maakonnaliinidel.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare