0.5 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
Artikkel30 aastat fotopäevi Raplamaa veerel

30 aastat fotopäevi Raplamaa veerel

Siim Solman

21. septembri varahommikul kogunesid taas Raplamaa fotograafid Kaiu, et anda jätk 30 aastat tagasi alanud projektile.

Kaiu, Kuimetsa ja Vahastu piirkonna elu, tööstust ja tavainimesi on nüüdseks jäädvustatud kokku 6
korda: aastatel 1988, 2004, 2007, 2011, 2014 ja viimati siis tänavu 21. septembril. Aastatest 1988-2014 ilmus vahepeal ka perioodi kokku võttev rikkaliku fotomaterjaliga raamat “Fotopäevad Raplamaa veerel”. Nüüd siis sai mõnus ja Raplamaa fotograafe ühendav projekt oma loomuliku jätku.
Eelnevatel aastatel on olnud fotograafidel üsna vaba voli pildistada praktiliselt kõike oma äranägemise järgi, aga seekord võeti kindel ja selge suund inimese jäädvustamisele. Julgen väita, et nii pika aja jooksul ei ole vahest küll ühtegi teist Eesti piirkonda nii põhjalikult fotodele jäädvustatud. Seda suuresti tänu Kalev Kivistele, kes on seda ettevõtmist algusest peale ülima põhjalikkusega vedanud ja teinud sellest päeva, mida naudivad alati kõik kohaletulnud. Nii ka seekord.
Kõigil soovijail oli võimalik kutsuda fotograaf enda koduõuele, korterisse või töö juurde. Mis saab värskest, rikkalikust fotomaterjalist edasi, on hetkel veel lahtine, aga varem või hiljem on see kindlasti mingil kujul huvilistele nähtav.

2 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare