1.6 C
Rapla
Reede, 23 veebr. 2024
RSEttevõtlusnädal julgustab ettevõtjaks hakkama

Ettevõtlusnädal julgustab ettevõtjaks hakkama

Haldi Ellam

Kogu Eestis aset leidva ettevõtlusnädala tunnuslause on „Samm sinu unistusteni“ ning seekordne eesmärk julgustada ettevõtlusega alustama inimesi, kes tahaksid oma ettevõtte rajada, kuid ei ole seda veel teinud või on alles oma ettevõttega algusjärgus.

Eestis toimub 1.-7. oktoobrini kümneid ettevõtlusega seotud sündmusi – seminarid, töötoad, ettevõtluskohvikud, konverentsid jm.
„Tänavu on ettevõtlusnädala eesmärk julgustada ning nõustada eeskätt inimesi, kes on küll kaalunud oma äri alustamist, ent pole seda seni söandanud teha,“ ütles Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskuse (RAEK) ettevõtluskonsultant Triin Jakk.
„Juba tegutsevatele ettevõtjatele pakkuda infot ja ideid arendustegevuseks, tutvustada uusi võimalusi. Ettevõtete külastuse käigus saab näiteks vaadata, kuidas teised tegutsevad. Meie sihtgrupp on ka koolinoored, kes saavad osaleda kooli ettevõtluspäeva korraldamises ning avardada silmaringi.“
Eile, 2. oktoobril oli Rapla kultuurikeskuses Raplamaa ettevõtluspäev „Samm sinu unistusteni”, mida modereeris Mart Mardisalu. Päevakavas oli koolitus „Ilma müügita ei toimu midagi”, mida juhtis Eesti-Tšiili ärimees Henton Figueroa. Oma kogemusi jagasid Vaiko Eplik, Merit Võigemast jt ettevõtjad. RAEK ja Töötukassa tutvustasid ettevõtte arendamise võimalusi.
„Ettevõtluspäevad annavad alati energiat, uusi kontakte. Tasub osaleda,“ soovitas Jakk. „Lisaks soovitaksin kolmapäeva õhtul osaleda kultuuriklubis BAAS motivatsiooniõhtul „Uue aja naine“, kus sel aastal esineb lauljatar ja sotsioloog Hannaliisa Uusma. Õhtu lõpetab kontsert duolt HUNT. Kindlasti soovitaksin neljapäevast rabamatka juhtidele. Kes veel plaanib hakata ettevõtjaks, neile korraldab Töötukassa reede hommikul põhjaliku töötoa.“
Jaki sõnul on sel korral kavas ka midagi ainulaadset Eestis. „Sel aastal ainulaadsena pakutakse Raplamaal rutiinivaba juhtide arengupäeva algusega rabas ja lõpuga Preeriakojas,“ sõnas Jakk. „See toimub neljapäeval, 4. oktoobril – jõuab veel registreeruda.“
Ettevõtlusnädalal on Jaki sõnul alati olnud hulgaliselt osalejaid. „Osadele sündmustele on kujunenud oma fanclub. Samas on mitmed teemad suunatud ennekõike noortele ja uutele tegijatele, kelle üle on meil alati hea meel. Tänavu ootab MAK-võrgustik aktiivset osalemist enam kui 300 sündmusele üle kogu Eesti. Raplamaa 13 sündmusele on registreerunud ca 1000 osalejat,“ ütles ta.
„Viimaste aastatega on ettevõtlusnädal jõudnud igasse maakonda, mis näitab, et selle vastu on suur huvi. Ettevõtlikkuse promojana ja nõustajatena on meil hea meel, et lisaks e-kanalitele soovitakse osaleda ja leitakse aega tulla kohtuma päris inimestega. Üle-eestilises vaates on tore see, et ettevõtlusnädal saab teoks igas Eestimaa nurgas,“ leidis Jakk.
Raplamaal korraldatakse ettevõtlusnädalat RAEK-i koordineerimisel juba viiendat aastat järjest.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused